Bildene er tatt tidligere i år og alle var ikke tilstede på bildene, noen kan også ha byttet arbeidssted etter at bildene ble tatt. 

Seterveien bhg personal s-h

Seterveien barnehage

Seterveien barnehage er en kommunal fire- avdelings barnehage som ligger på Setermoen. Vi har to småbarnsavdelinger og to avdelinger for store barn. Barnehagen har nærhet til fine turområder med skog og vann. I skogen ovenfor barnehagen disponerer vi ei grillkåte som vi ofte bruker når vi er på tur. Vi følger årssyklusen i naturen, og vi markerer tradisjoner gjennom året.

Hovedmålet vårt er: «Seterveien barnehage skal være et inkluderende felleskap der alle opplever å høre til».  Målet favner alle menneskene i vår barnehage, enten det er barn eller voksne. Vi skal se og møte hverandre med nysgjerrighet og anerkjennelse avhengig av hvilken bakgrunn vi har. Vi skal la ulikheter berike oss.

I Seterveien barnehage er vi opptatt av å verne om barndommens egenverdi. Vi mener at barndommen er en livsfase der her- og nå perspektivet og den frie leken skal få ta mye plass, og at undringen over det som skjer her og nå og aktiv deltakelse i lek er en viktig basis for all videre læring i livet.

Her kan du lese mer om våre satsingsområder, formål, innhold, rutiner og fagområder i vår årsplan som ligger på vår nettside.

Fageråsen bhg

Fageråsen barnehage

Fageråsen barnehage er en tre-avdelings barnehage som ligger på Setermoen. Barnehagen har vært i drift siden februar 1990, og i 2020 hadde vi 30 års jubileum! Barnehagen består av avdelingene Veslefrikk med 9 plasser i alderen 0-3 år, Askeladden og Tyrihans med 18 plasser hver i alderen 2-6 år.

I Fageråsen barnehage mener vi at barn utvikler seg i samspill med andre barn og voksne. Barnets anstrengelser og egen aktivitet i møtet med omverdenen har stor betydning. Dette betyr at vi må søke å ta vare på de behov barna faktisk har, og gi dem mulighet til å utvikle seg fra sitt eget ståsted. I barnehagen skal barn få støtte og hjelp til å utvikle seg til den beste versjonen av seg selv! Satsningsområdene for inneværende barnehageår er i tråd med Bardu kommune sin satsning på inkluderende barnehagemiljø, realfag og språk.

I Fageråsen barnehage skal personalet være til stedeværende, slik at alle barna opplever glede, trivsel, lek og læring! De skal gi barna flere språklige opplevelser, som igjen skal hjelpe barna å utvikle bedre språkforståelse, større lekekompetanse, og bedre sosial utvikling. Personalet skal sikre at alle barn har et godt barnehagemiljø, slik at barna føler at de betyr noe. Alle skal se og bli sett, og godtas for den de er. Leken er barnets viktigste aktivitet! Vi skal gi tid og rom for lek, opplevelser og undring. «Lek! Det som gjør livet verdt å leve!».

Les mer om oss og se detaljert informasjon i vår årsplan på vår hjemmeside.

Lappraen barnehage personalgruppe

Lappraen barnehage

Lappraen barnehage er en kommunal 4-avdelings barnehage som åpnet 16.august 2016.  Barn fra mange land og verdensdeler har plass her. Mangfoldet vi er en del av er en berikelse og ressurs for oss alle!

Barnehagen ligger sentrumsnært plassert mellom Øvre og Nedre Lappraen. Det er kort avstand til flotte og varierte turområder. Barnehagen har ei grillhytte plassert i Toftaker-området. Denne blir mye brukt når vi er ute på tur.

Barnehagen består av fire like store avdelinger. I tillegg er det felleskjøkken og fellesrom som vi ønsker skal være midtpunktet i barnehagen og en hyggelig møteplass for store og små.

Hovedmålet vårt er: «ALLE skal trives i barnehagen vår!»

Med «alle» mener vi alle menneskene i barnehagen vår, enten det er barn eller voksne. For at alle skal trives tenker vi at alle skal bli sett og møtt med anerkjennelse og at de som møtes på denne måten også vil se og møte andre med anerkjennelse. Med dette som vår ledetråd ligger det til rette for at det skal oppstå vennskap, trygghet og gode opplevelser som gir det beste grunnlaget for vekst og utvikling.

Lappraen barnehage er en «Livsgledebarnehage». Vi besøker Barduheimen jevnlig og skaper gode opplevelser gjennom felles aktiviteter med brukerne.

Voksne som gode rollemodeller er nøkkelen for å lykkes med forebyggende arbeid. Vi må lære ungene våre å omfavne ulikheter, bruke et språk som snakker andre mennesker opp og frem i stedet for ned. «Dørstokken» er en standard for personalet. Den beskriver hvilke verdibegreper som gjelder hos oss og som vi skal strebe etter å ha en adferd i tråd med.

Du kan lese mer om Lappraen barnehage og finner også vår årsplan på vår nettside

Nedre Bardu bhg

Nedre Bardu Barnehage

Nedre Bardu barnehage er en to–avdelings barnehage. Pr. i dag benyttes en avdeling hvor det er 18 ressurser. Barnehagen ligger i Nedre Bardu på samme tun som Nedre Bardu skole.

Hovedmålet for Nedre Bardu barnehage er at alle skal trives og glede seg til å komme til barnehagen. Vi jobber for å forebygge og praktiserer nulltoleranse for mobbing. Det gjør vi ved å være tydelige voksne som viser barna hva som er akseptabelt og ikke akseptabelt i handlinger. Vi jobber med praksisfortellinger, caser og teori hvor vi kommer innom overstående punkter. Dette bidrar til personlig utvikling og bevissthet rundt eget og barnehagens ståsted, som igjen påvirker i fokus for kollektiv kompetanseheving i personalet.

I år skal vi delta i «Småfotan» som er egne turkort for barnehagebarn i regi av Midt-Troms friluftsråd. Vi skal finne turmål i passelig avstand fra barnehagen. Barna får utdelt hvert sitt turkort som de har med på tur. På turene har vi fokus på våre satsningsområder fra rammeplan for barnehagene; realfag, inkluderende barnehagemiljø og språk.

Du kan lese mer om barnehagen vår her. Årsplanen har utfyllende informasjon med satsingsområder, fagområder, noen av verktøyene vi bruker, og hvordan vi jobber. Velkommen til vår nettside.

Øvre Bardu bhg

Øvre Bardu Barnehage

Øvre Bardu barnehage ligger ved Vikingkrysset, 5 km sør for Setermoen sentrum mot Altevatn og er en to-avdelings barnehage. Vi holder til i moderne lokaler sammen med Øvre Bardu skole, og er en del av oppvekstsenteret. Her har vi også en velutstyrt lekeplass og et unikt nærområde med gangavstand til både skog, mark og vann. Vi har et nært samarbeid med skolen, som også gir en god og smidig overgang mellom barnehage og skole.

Vår hovedoppgave er å drive barnehage etter de mål som er nedfelt i lov om barnehager med forskrifter. I barnehagens årsplan har vi nedfelt konkrete mål for arbeidet vårt. Hovedmålet vårt er at ungene skal oppleve at de er verdifulle, at de har venner og at de kjenner trygghet og tilhørighet.

Ny Rammeplan for barnehagen kom i 2017. De nasjonale satsingene; realfag, inkluderende barnehage- og skolemiljø og språk som Bardu kommune har deltatt i, bidrar til implementeringen av rammeplan. Dette innebærer både kompetanseheving i personalgruppa og at det skal være fokusområder i vårt pedagogisk arbeid med barnegruppa.

I personalet legges det vekt på at vi skal være gode rollemodeller for barna og ha et nært samarbeid med foreldre. Vi har erfarne barnehagelærere i pedagogstillingene og dyktige fagarbeidere/assistenter med lang erfaring fra barnehagefeltet.

Les mer om oss og se detaljert informasjon i vår årsplan på vår hjemmeside.