Værvarsel

Værvarsel fra Meteorologisk institutt og Storm

Både Meteorologisk institutt og Storm tilbyr gode og detaljerte værvarsler på sine nettsteder. Her kan du søke deg frem til varsel for de fleste steder i landet.

Vær- og føremeldinger for fjellområdene og DNTs hytter

I Turplanleggeren finner du ikke bare informasjon om DNTs hytter over hele landet, men også femdagers værmelding for de enkelte hyttene. Varselet viser værtype, temperatur og vindstyrke. Lurer du på om snøen har kommet eller gått, kan du sjekke føremeldingen for området du skal til. DNTs føremeldinger for de ulike fjellområdene er basert på observasjoner fra hyttebestyrere, fjelloppsynsmenn og andre lokale kilder og gir derfor et godt bilde hvordan forholdene er i fjellet.

Om allemannsretten

  • Allemannsretten er en samlebetegnelse på rettigheter alle og enhver i Norge har til å benytte naturen, uavhengig av hvem som eier grunnen. Allemannsretten har begrenset rekkevidde og innebærer en rekke plikter.

Allemannsretten består av tre hovedelementer:

  1. ferdselsretten
  2. oppholdsretten
  3. høstingsretten

Mer informasjon om Allemannsretten finner du på Allemannsretten - regjeringen.no

Midt Troms friluftsråd

  • Interkommunalt samarbeidsorgan for kommunene Bardu, Målselv, Dyrøy, Sørreisa og Senja med kontorsted på Setermoen i Bardu. Friluftsrådet har som mål å øke mulighetene for friluftsliv for innbyggerne i medlemskommuner - uavhengig av alder, kjønn, nasjonalitet eller funksjonsnivå. Friluftsrådet har hovedfokus på lavterskel friluftsliv, hverdagsfriluftslivet, og bruken av nærnaturen i vår region.

 

Les mer på Midt-Troms Friluftsråd 

Troms turlag

  • Troms turlag har sju hytter plassert på fire ulike steder i villmarka i Bardu. De har også ansvaret for mange mil med merka fottruter i kommunen, blant annet nordkalottleden som er en sommermerket langrute gjennom Norge, Sverige og Finland.

Guiding

Fjellguiden Altevatn -guiding, scootertransport, båttrasport og hytteutleie.

Kart

UT.no app: Finn din tur blant tusenvis av turforslag og hytter i hele Norge på Ut.no/app

Kartverkets turkart «Norge 1:50 000» 

Sjekk også ut kartverkets egen friluftsliv-app: norgeskart friluftsliv og norgeskart.no  

Turkart Indre Troms