Bildene er tatt tidligere i år og alle var ikke tilstede på bildene, noen kan også ha byttet arbeidssted etter at bildene ble tatt. 

Øvre Bardu skole personal s-h

Øvre Bardu skole og SFO

Øvre Bardu skole er en avdeling ved Øvre Bardu Oppvekstsenter. Vi er samlokalisert med Øvre Bardu barnehage, vi samarbeider og har stor glede av hverandre på tvers av avdelingene.

  • 4-delt barneskole med elever som kommer fra Østerdalen, Sørdalen og nærområdet rundt skolen. Vi har også elever fra sentrum. Beliggenheten til skolen er ved Vikingkrysset, ved siden av Ranheim ungdomshus, 6 km fra Setermoen skole. I 2021 er det 46 elever ved skolen.
  • Skolen bruker nærområdet aktivt som uteklasserom og turområde. Læring i friluft med fokus på utforskende undervisning og elevmedvirkning er en av våre styrker. Utemiljøet rundt skolen er flittig i bruk, med lekeområder, lysløype, akebakke og nærhet til skog og vann
  • Vi har et nært foreldresamarbeid med fellesprosjekter som skoleforestilling på høsten, dugnader og kafeer. Det er arenaer hvor elevene får vise fram hva de kan, opplever mestring og faglig utvikling.
  • Vi er opptatt av digitalisering og digital kompetanse.
  • Samarbeider med SMI- skolen ved Viken senter
  • Skolen har skolefritidsordning for 1. - 4 . klasse med B og C plass 

Les mer om Øvre Bardu skole og SFO her.

Nedre Bardu skole personell sh

Nedre Bardu skole og SFO

Nedre Bardu skole

  • Skolen har 26 elever fra 1. - 7. klasse og 10 ansatte. Skolen ligger flott til ved Barduelva, ikke langt fra kommunegrensen til Målselv. På samme tun ligger Nedre Bardu barnehage som vi har god kontakt med.
  • Skolen har et fantastisk uteområde med ballbinge, hinderløype og flere flotte lekeapparater som elevene kan boltre seg i. Vi er opptatt av å lære barna bruk av naturen og nærområdet i undervisningen.
  • Skolen har et aktivt foreldreutvalg (FAU).

Satsningsområder:
Inkluderende barnehage- og skolemiljø (IBS) og realfag.

Nedre Bardu SFO

Nedre Bardu SFO er et fritidstilbud før og etter skoletid for elever fra 1-4 klasse. Vi følger skoleruten og har 5 planleggingsdager som er sammenfallende med skolen. SFO er da stengt. På SFO kan det være inntil 15-20 barn. I år er det 10 barn tilknyttet avdelingen.

Vi har åpent hver morgen fra kl 07.00 - 8.30. Her kan barna komme og spise frokost og kose seg med rolige aktiviteter før skolestart. På ettermiddagen har vi åpent fra kl 13.00/14.00 - 16.15.
Vi vektlegger frilek, da barna etter hvert har fått en meget strukturert skoledag med inntil flere langdager i uken. Vi tilbyr frukt hver ettermiddag og i vinterhalvåret har vi varmlunsj hver fredag.

Vi utnytter skolens flotte uteområde året rundt. Vi inviterer alle kommende SFO'ere på en besøksdag før sommerferien. Vi samarbeider tett med skolen og har stabilt personale.

Kvalitetsplanen for SFO 2019-2023 kan leses her

Les mer om Nedre Bardu skole og SFO her.

Setermoen skole_183

Setermoen skole

Setermoen skole er sentrumsskolen i Bardu kommune og ligger ca 1,5 km nord for Setermoen sentrum. Skolens oppgave er å gi grunnskoleopplæring i samsvar med gitte lover og regler og undervise elever i 1. - 7. klasse etter gjeldende læreplaner.

  • Skolen har ca. 240 elever på 1. -7. trinn, med to paralleller på hvert trinn. Skolen har lenge hatt en stabil og godt kvalifisert bemanning. Blant skolens personale er det tre lærerspesialister som i stor grad bidrar til skoleutvikling. Setermoen skole er en flerkulturell skole og har mange elever fra Setermoen mottak i tillegg til bosatte flyktninger.
  • Skolen har stort fokus på utvikling og deltar i flere regionale nettverk, både for pedagoger og ledere. Inkludering og læringsmiljø er et av de viktigste satsningsområdene ved skolen.
  • Skolen flytter til Bardu skole og kulturarena i 2022. 

Les mer om Setermoen skole her.

SFO_0174

SFO Setermoen skole

SFO (skolefritidsordningen) ved Setermoen skole er et helårs fritidstilbud før og etter skoletid for elever fra 1.- 4. klasse.

  • Våre barne- og ungdomsarbeidere og assistenter jobber også i skolen, noe som gjør barnas hverdag tryggere, og som også styrker samarbeidet mellom skole, SFO og foreldre.
  • Gjennom hele året har vi fokus på lek og styrking av barnas sosiale kompetanse. Vi fokuserer på å styrke barnas motivasjon og selvbilde, gjennom veiledning og anerkjennelse.
  • Setermoen SFO flytter til Bardu skole og kulturarena i 2022. 

Kvalitetsplanen for SFO 2019-2023, plasser, åpningstid og aktiviteter kan du lese mer om her.

BUSK2

Bardu ungdomsskole (BUSK)

Bardu ungdomsskole er sentrumsskolen i Bardu kommune. Skolen ligger ca. 1,5 km nord for Setermoen sentrum og Bardu kommune er skoleeier. Skolens oppgave er å gi grunnskoleopplæring i samsvar med gitte lover og regler og undervise elever i 8-10. klasse etter gjeldende læreplaner.

  • Skolen har ca. 150 elever på 8-10. trinn, med to og tre paralleller på hvert trinn, og skolen har en stabil og godt kvalifisert bemanning.
  • Skolen har et aktivt elevråd og jobber med å skape et godt og inkluderende læringsmiljø for alle på skolen.
  • Bardu ungdomsskole er en MOT-skole. MOT er en ungdoms- og samfunnsbygger som styrker ungdoms bevissthet og mot - til å leve, bry seg og si nei. ​
  • Skolen flytter til Bardu skole og kulturarena i 2022. 

Les mer om Bardu Ungdomsskole her.

Voksenopplæringen

Voksenopplæringen

Bardu læringssenter er en skole for voksne asylsøkere, bosatte flykninger, arbeidsinnvandrere og andre voksne som er kommet til landet for blant annet familiegjenforening. Skolen har primært et tilbud om undervisning i norsk og samfunnskunnskap.

I tillegg har Bardu læringssenter en grunnskoleklasse for voksne. Dette er et tilbud for bosatte flykninger/medlemmer av familiegjenforeninger og voksne etniske norske som av ulike grunner ønsker eller behøver å gjennomføre grunnskole for å kunne studere videre.

Antallet elever er svingende, og tallet varierer ut fra hvor mange asylanter og antallet bosatte. Pr dags dato er det ca. 35 elever ved skolen av de ulike gruppene som er beskrevet over. Skolen har i dag 3,85 årsverk pluss en ledelse i 50% stilling.

Skolen ligger i Veksthuset, der administrasjon ligger i 1. etasje og klasserom er i 2. etasje. Fokuset for skolen i høst har vært den nye integreringsloven og nye læreplaner. Faglig sett er målet vårt å drive en kvalitetsbevisst skole som gir deltakerne en mulighet til å ta norsk og samfunnsfagsprøven, og en mulighet for grunnskoleeksamen. Våre nærmeste samarbeidspartnere er Setermoen mottak, flyktningetjenesten og nav.

Finn kontaktinformasjon og les mer om Bardu læringssenter her.