Følg rådene

Situasjonen er fortsatt stabil i Bardu kommune, uten tilfeller av smitte det siste halvåret. Smitten øker enkelte andre steder i landet. Det minnes om at selv om det har blitt lettet opp på restriksjoner og samfunnet er på vei tilbake til en mer normal situasjon, så er smittefaren fortsatt overhengende. Selv om vi ikke har smitte i Bardu, er det viktig å fortsette å ta forhåndsregler, samt følge smittevernrådene. Vi oppfordrer alle innbyggere til å følge avstandsbestemmelsen på 1 meter, slik at vi fortsetter å unngå smitte.

Den siste uken har det vært en økning av smitte i Tromsø. Bardu kommune følger denne situasjonen og vurderer fortløpende dersom det skal gis lokale anbefalinger i forhold til dette. Per 12.10.20 vurderes det at reiser til Tromsø ikke byr på økt risiko, så lenge smittevernregler følges som normalt.

Bardu kommune har per 12.10.20 testet i rundt 650 personer. Så langt har kun 2 testet positivt på covid-19 i kommunen, men ingen har testet positivt siden april.

Kommunene har et kontrollansvar knyttet til smittevern ved private og offentlige arrangementer. Alle må følge de nasjonale retningslinjene om hvor mange som kan være samlet på ett sted, både for private og offentlige arrangement. Det oppfordres til frivillig registering av kontaktinformasjon på gjester på serveringssteder.

Den nasjonale skjenkestoppen oppheves fra midnatt natt til tirsdag 13. oktober. Fra samme tidspunkt må serveringssteder med skjenkebevilling holde oversikt over hvem som er til stede. Les mer om hva man må passe på ved arrangementer her.

Kommuneoverlege Vidar Bjørnås har laget en presentasjon over status på arbeidet og vurderinger av tiltak ved oppbluss av covid-19 lokalt, Denne ble presentert i kommunestyre 09.09.2020. Presentasjonen kan leses her.

Nye testkriterier

Det ble i september gjort endringer i testkriterier for covid-19. De nyeste testrutinene kan du lese om på FHI sine sider her.

Pass fortsatt på å:

  • Vaske hendene ofte og grundig – tenk på gode rutinger for håndvask og hosting
  • Holde minst én meter avstand til andre
  • Holde deg hjemme hvis du er syk – ikke gå ut blant andre dersom du har symptomer på luftveisplager. Det er skjerpet oppmerksomhet knyttet til å gå på jobb og skole dersom man har luftveissymptomer. Det anbefales at man tar strenge forhåndsregler.

Regjeringen har i dag annonsert følgende nye retningslinjer gjeldende fra 12. oktober:

  • En trinnvis gjenåpning av breddeidretten for voksne.
  • Nasjonal skjenkestopp ved midnatt oppheves.
  • Inntil 600 personer kan være til stede samtidig på utendørsarrangementer, fordelt på grupper på inntil 200 personer.
  • Det blir tilstrekkelig med ett sete mellom personer på arrangementer med fastmonterte seter.

Les mer om de nye retningslinjene her.

 

Krisestaben i kommunen har jevnlige møter. Lokale nyheter og tiltak legges ut på Bardu kommunes koronasider.

 

Hold ut – hold sammen - hold avstand