Brannvesenets julekalender er en nasjonal undervisningskampanje som er rettet mot barn og unge, hvor brannvesenet rundt om i Norge holder brannforebyggende undervisning for elever på barneskolen. Etter undervisningen deler vi ut brannvesenets julekalender, elevene som ønsker å delta må besvare brannforebyggende spørsmål i kalenderens nettutgave. For elevene som deltar er det mange fine premier som kan vinnes, sier branningeniør Tamara Sofie Lorentzen.

Mille som går i 6 klasse på Salangen skole har deltatt daglig i julekalenderen og sent inn gode svar, og Mille ble den heldige vinneren av ekstrakonkurransen som var på julaften. Vi vil rose Mille og alle de andre elevene vi har besøkt på skoler i Salangen, Lavangen og Bardu. Elevene var flinke og engasjerte i den brannforebyggende undervisningen, og mange av dem har deltatt i brannvesenets julekalender, sier feier Bjørn-Magne Nordmo.

Det er viktig å holde slike kampanjer for barn og unge, da får de informasjon, kunnskaper og gode holdninger i tidlig alder. I tillegg er barn og unge gode ambassadører i hjemmet, hvor de passer på at de voksne gjør det som er riktig – for av og til trenger vi voksne at noen passer på oss også, sier feier Bjørn-Magne Nordmo.

For oss i brannvesenet er dette en morsom og viktig kampanje å være med på. Vi får møte mange flotte elever, hvor vi informerer og motiverer de til å være hjemmets brannforebyggere. Vi blir stadig imponert over hva elevene kan om brann og hvordan man kan forebygge brann, så undervisningen blir som en lek for oss. De dagene vi reiser rundt og får treffe så mange smilende og engasjerte elever er fine dager på jobb. Dette er en kampanje vi vil delta på hvert år, og vi gleder oss allerede til neste gang, sier branningeniør Tamara Sofie Lorentzen.