Når og hvor

Uke 26 (28. juni–2. juli) og uke 31 (2.–6. august)
Mandag til fredag kl. 09–15
 
Setermoen barneskole
 
Påmelding åpner 19. mai kl. 09.00
Pris: 0,–
 
På Sommerlab vil vi til enhver tid følge gjeldende smittevernregler.
  • Pr. 2.6.21 er uke 2 fullbooket, men det er fremdeles 17 ledige plasser i uke 31. 

Forskerfabrikken.no

 

  • Sommerlab i Bardu er støttet av Bardu kommune. PÅMELDING GJELDER KUN FOR DELTAGERE MED POSTADRESSE I BARDU KOMMUNE. Påmeldingen til dette kurset er bindene.
Sommerlab1

Om kurset

Sommerlab er et populært fem-dagers forskerkurs for elever som skal begynne på 5.–7. trinn til høsten. På kurset lærer barna om naturvitenskapens spennende verden. De får utføre eksperimenter med ekte forskerutstyr og bruke kreativiteten til å løse morsomme oppgaver. Deltakerne får teste teori ut i praksis ved å bygge maskiner, forske og ha morsom fysisk aktivitet.

I år fokuserer innholdet på miljø, bærekraft og teknologi. Barna skal utforske elektriske kretser, kjemiske reaksjoner og fornybar energi som gass og solceller. Det blir kule eksperimenter, samarbeid og kodeknekking. Barna skal blant annet få bygge sin egen solcellebil, teste ut ulike metoder for å rense vann og bygge elektriske maskiner av resirkulert emballasje. Gjennom spennende aktiviteter ønsker vi å vise barna hvordan naturvitenskap kan skape gode løsninger for fremtiden.

Hvorfor sende barna på sommerskole?

Vi ser at våre yngste innbyggere engasjerer seg mer enn noen gang for å få løst globale samfunnsutfordringer knyttet til miljø og bærekraft. Naturvitenskap er nøkkelen til å løse mange av disse problemene. Det er derfor viktig å gi barn gode forutsetninger for å lykkes med teknologi og realfag. På årets Sommerlab ønsker vi å gi barna fremtidsoptimisme ved å vise og forklare hvordan forskning kan være med å løse problemer. Les mer om Sommerlab og bestill plass i dag på www.sommerlab.no

Om Forskerfabrikken

Siden 2002 har Forskerfabrikken inspirert over en halv million barn til å utforske naturvitenskapens spennende verden via kurs, sommerskoler og pedagogiske leker. De tilbyr også kurs for pedagoger i barnehage og skole. Les mer om Forskerfabrikken på www.forskerfabrikken.no