Bakgrunn 

Bardu kommune har siden 2002 årlig tildelt Ungdommens motivasjonspris til en eller to ungdommer i alderen 15-20 år som bor i Bardu eller er tilsluttet lag/forening hjemmehørende i Bardu. I 2020 tildeles det to priser.

Formålet med Ungdommens motivasjonspris

Prisen skal være med på å motivere ungdom til å være allsidige utøvere og påta seg leder/ trener/ instruktør - oppgaver, innenfor det utvida kulturbegrepet. Det er Bardu ungdomsråd som tildeler prisen, i år ved Anneli Heimdal Rambø (leder) og Mari Bones Nyhus. Prisen består av et diplom laget av Alvin Jensvold og kr. 5 000, som hver prisvinner mottar.

Ungdomsrådet beskriver Line og Maria som allsidige utøvere som påtar seg lederoppgaver innenfor det utvidede kulturbegrepet. Begge har vist tydelig engasjement og interesse innenfor flere aktiviteter. Ikke bare er de flinke utøvere, men motiverer også jevnaldrende, yngre og eldre. Ungdomsrådet mener Line og Maria er verdige mottakere og har følgende begrunnelse:

 

Prisvinner Line

Line Bjørnstrøm, 18 år

Line Bjørnstrøm har gjennom hele sin oppvekst vært en del av det aktive idrettsmiljøet i bygda. Hun har representert Bardu IL innen bredde og konkurranseturn. Hun deltok både i kretsmesterskap og Nord-norske mesterskap før hun la opp i 2015. Hun har også representert Dans Bardu.

Håndball og fotball har vist seg å være Lines idretter, der hun nå spiller på damelagene. Line har i flere år vært aktivt som håndball- og fotballdommer og dømmer i dag på kretsdommernivå. Line har alltid hatt en spesiell egenskap til å være en samlende spiller på, og utenfor, banen. En egenskap til å motivere spillere og laget i med og motgang. I dag, som damespiller, bidrar hun aktivt i engasjementet for et godt sivil-militært samarbeid. Hun har innen fotball vært en viktig støttespiller for å engasjere flere jenter til dømming.

Line er en god kandidat til å få Ungdommens motivasjonspris. Med å fortsatt være en aktiv idrettsutøver, i en alder der mange faller av, er hun en god rollemodell. Line bruker sine erfaringer til å motivere andre, få de med og vise vei. Hun har jobbet mye som frivillig i dugnader og under arrangementer. Hun deltar der hun kan, og kan trygt kalles en Ja-person. Line viser i sin deltagelse innen damelaget i håndball og fotball at ungdommer kan drive idrett langt, også i en "liten" bygd. I sin væremåte på treningsfeltet viser hun at ved å våge, ta plass og inkludere ungdom fra andre deler av landet - da kan man motivere flere lokale idrettsutøvere til å holde på lengre.

Prisvinner Maria

Maria Elise Moeng Sagen, 16 år

Begrunnelsen for at denne jenta burde få årets motivasjonpris er at hun har en ekstrem ståpåvilje og mot. Maria er veldig aktiv i Bardu, både på skolen og på aktiviteter. Hun har i flere år vært i elevrådet på Bardu, to år i skolemiljøutvalget og sitter nå som nestleder i elevrådet på ungdomsskolen.

Maria er også fast medlem av Bardu ungdomsråd og har blant annet vært med å starte en møteplass for ungdom og er engasjert i saker og arrangementer som bidrar til at ungdom har det bra i Bardu. Hun har vært svømmeinstruktør og hatt flere kurs og er nå trener i turn for 3.klasse.

Maria hjelper til der det trengs og er hun er veldig ivrig. Selv er hun aktiv på ski, fotball og skiskyting. Tidligere har Maria også drevet med svømming og turn. I fjor tok Maria dommerkurs i fotball og dømte flere kamper den sesongen. Hun har også deltatt på som konferansier på UKM et par ganger og i år satt hun i dommerpanelet. Hun er med på å arrangere ball og andre forskjellige sosiale arrangementer for å knytte bånd på tvers av alder og interesser i bygda. Hun bryr seg om alle rundt seg og er utrolig flink i det hun gjør.