Under en tilstelning i kommunestyremøte onsdag 6. desember ble det utdelt gullklokker til 25-årsjubilantene. Det var til sammen 32 glade og fornøyde ansatte som var samlet sammen med sine ledere til lunsj/ kake og overrekkelse av gullklokke/ gavekort og rose.

Kommunedirektør, Stine Jakobsson Strømsø, åpnet det hele med å ønske velkommen og takke de ansatte for å ha stått i jobben i Bardu kommune i så mange år. Hele talen kan leses i avsnittet under.

 

De som mottar erkjentlighetsgave fra Bardu kommune i dag er: 

Anita Høyland Aasvang 

Ann Margreth Svendsen 

Astrid Olsen Lund 

Berit Elverum 

Berit Sandnes Wikstøl 

Cathrine Alexandersen 

Eirin Hanstad 

Elin Strand 

Eva Beate Mikalsen 

Gerd J  Simonsen Lien 

Grethe Kollen 

Gro Bjerregaard 

Gunn Mari Grønning 

Gunn Tove Dahlberg 

Herdis Berntsen 

Inger Myrvang 

Ingrid Mæhre 

Karen Klausen 

Malene Mossing 

Maria Bell 

Marit Berg 

Marit Bjørnsen 

Marit Krogstad 

May B  Eggen Skogsrud 

Merete Bones Nyhus 

Mona Linna Johansen 

Rita Waaktaar 

Taina Kjæreng 

Tone Moen Solli 

Toralf Heimdal 

Trude Tønseth Nesholen 

Vigdis Alexandersen 

Tale til jubilantene fra kommunedirektør Stine Jakobsson Strømsø

Kjære gode kolleger, 

I dag samles vi for å markere noe helt spesielt – vi feirer dere, våre trofaste medarbeidere som har vært med oss i Bardu kommune i 25 år eller mer. Å gi et kvart århundre av sitt liv er virkelig noe å takke for. Det er i alt 32 stykker som får tildelt erkjentlighetsgaver i dag, 27 av de er fysisk her i dag. 

 Å vie 25 år av sitt arbeidsliv til én arbeidsgiver er en sjeldenhet i dagens verden. Jeg velger å tro at det at dere valgt, ikke bare å komme til Bardu kommune, men å bli her også betyr at kommunen har vært en god arbeidsplass. Det jeg håper og tror det sier noe om et sted hvor dere har funnet mening, utfordringer og mulighet er til å vokse og bidra.  

I 1998 vant Frankrike VM-gull i Fotball, og Stabek cupen i Norge. Google ble grunnlagt og vi hørte på Aerosmith sin «I don’t wanna miss a thing». Selv var jeg 20 år og trodde jeg hadde kontroll på det meste, for heldigvis å bli forklart av mennesker med langt mer erfaring og kunnskap at jeg hadde mye igjen å lære. Statsministeren het Kjell Magne Bondevik og vinter-OL i Nagano ble kronet med 25 medaljer til Norge, hvorav 10 var gull. 

Det er en årsak til at vi alle har jobb i kommunen. Det er at vi i felleskap har ansvar for å gjøre Bardu kommune til en god plass å være. I felleskap er dette vårt oppdrag, uavhengig om vi er lærer, hjelpepleier, brannskonstabel, assistent, leder, konsulent, sykepleier eller barnehagelærer. Av og til glemmer vi kanskje at vi er et felleskap, at vi i bunn og grunn har akkurat samme oppdrag. En dag som i dag representerer et godt tidspunkt å tenke på dette hvor ansatte fra de fleste av kommunens tjenester blir hedret for sin tjeneste. Vi står sammen, vi vil hverandre vel og vi drar lasset sammen.  

Gjennom disse 25 årene har dere vært vitne til og deltagere i betydelige forandringer, ikke bare på verdensscenen, men også her i Bardu kommune. Systemer er kommet og gått, ledere likeså. Hver arbeidsdag i kommunen har dere undervist elevene våre, sikret økonomien vår, gitt omsorg til våre eldre, bidratt til mer selvstendighet for barna, ledet store og små prosesser, sørget for at kollegene deres får riktig lønn og mye, mye mer. Vi som får bistå til å gjøre en kommune til å bli en god plass å være, er privilegerte. Samfunnsoppdraget vi deler gir oss visshet og trygghet i at vårt yrkesliv brukes til noe større enn oss selv.  

Som kolleger med mye høyere enn vanlig tjenestetid, har dere vært mer enn bare ansatte; dere har vært grunnsteinene i Bardu kommunes evne og mulighet til å være der vi er i dag. Deres innsats, lojalitet og engasjement har bidratt til å forme Bardu til den kommunen og den organisasjonen vi er i dag. Hver og en av dere har bidratt med kunnskap, ferdigheter og engasjement som er inspirerende. 

Vi snakker ofte om at Bardu har knapt med økonomiske ressurser. Likevel er det verdt å legge merke til at den største formuen en organisasjon kan ha, er ikke dens fysiske ressurser, men menneskene som hver dag går til jobb med et mål om å gjøre en forskjell. Dere har alle vært helt nødvendige i å bygge dette enorme disposisjonsfondet av kunnskap, erfaring og visdom for Bardu.  

For å vise vår takknemlighet, er vi stolte over å kunne presentere dere med et symbol på vår takk - enten et gavekort fra vårt lokale næringsliv eller en vakker gullklokke. Dette er ikke bare en gave, men et symbol på tiden og energien dere har investert i vårt felles oppdrag. 

La denne gaven være en påminnelse om vår takknemlighet og beundring for deres mangeårige tjeneste. Deres innsats har ikke bare beriket Bardu kommune, men også livene til de menneskene dere har tjent. 

Haldis Moren Vesaas skrev diktet «Å vera i livet». Det synes jeg markerer dagen i dag på en god måte. Det lyder som følger:  

Dette: å vera i livet, 
open for alt ikring, 
bunden med sterke røter 
til menneske og til ting, 
gi både hjarte og hender 
i omsorg som aldri svik, 
var det som gav meining til ferda di 
og let deg få kjenne deg rik. 

Og den som er rik vil ha seg 
eit hus som er såleis bygt 
at alle som høyrer til huset 
kjenner det godt og trygt, 
og såleis at framande gjerne 
kjem innom dørene der 
og auker den rikdom som finst der før 
med alt det dei sjølve er. 

Fattig var du om aldri 
i livet du kjenne fekk 
at mellom deg og dei andre 
levande straumar gjekk 
av tillit og varme som styrkte 
kvart band som til livet deg batt, 
og lar deg få kjenne, når alt blir 
gjort opp, 
at meir enn du gav, fekk du att. 

 

Så fra oss alle i Bardu kommune, tusen takk for de utrolige 25 årene, for alt dere har bidratt med til vårt fellesskap og for forskjellen dere har gjort. Gratulerer med dagen og med jubileet. Må fremtiden bringe like mye glede og tilfredshet som de årene som har gått.