Friluftslivets uke 2020 Foto Paulina Cervenka

Friluftslivets uke er en landsdekkende feiring av friluftslivet, som finner sted 5. – 13. september. I 2020 finner uka sted for 27. år på rad.

Det er allerede registrert nær 700 aktiviteter og turer i den nasjonale aktivitetskalenderen på friluftslivetsuke.no. Vi oppfordrer alle som arrangere turer- og friluftslivsaktiviteter i løpet av uka, til å registrere disse gratis i kalenderen. Alle som registrerer sine arrangement er med i trekningen av 5000 kroner til bruk til innkjøp av utstyr eller annet til sitt lokale lag, forening, kommune etc, med hensikten at det skal komme mange til gode.

Ved å registrere turer og aktiviteter i aktivitetskalenderen, blir de også en del av den store nasjonale markedsføringskampanjen for uka, med annonser i landets lokalaviser på nett, og i sosiale medier. På den måten vil aktiviteten bli mer synlig for folk som bor i deres område. Her registrerer du ditt arrangement.

På grunn av pandemien vi nå er inne i, blir Friluftslivets uke 2020 litt annerledes. Her har vi samlet viktig informasjon om regler og tiltak om smittevern.  Informasjonen er først og fremst rettet mot deg som arrangerer turer og arrangementer under uka, men kan også være nyttig for andre.

 

OM FRILUFTSLIVETS UKE 5. – 13. SEPTEMBER

Friluftslivets uke 2020 kickstartes som vanlig med #nattinaturen lørdag 5. september, der hele Norge inviteres til å bli med og overnatte ute. Les gjerne mer om #nattinaturen her.

I år har vi også et konsept i samarbeid med Hold Norge Rent, der vi oppfordrer alle til å ta en Tur med mening 12. – 13. september. Tur med mening er en felles dugnad for naturen, der vi oppfordrer til å ta en tur ut og plukke med seg søppel man finner på sin vei. Les gjerne mer om Tur med mening her.

I en tid der mye er satt på vent håper vi at Friluftslivets uke 2020 kan bli et etterlengtet grønt og friskt pust, som også inspirerer til friluftsliv resten av året.

Vi gleder oss til årets største nasjonale feiring av friluftslivet!

 

Norsk Friluftsliv