Inspirert av Målselv kommunes fine artikkel om hvor mye kommunen har lagt igjen i lokalt næringsliv, har Bardu kommune også undersøkt tilsvarende tall. Tallene viser at kommunen benytter lokalt næringsliv i stor grad, og at vi gjennomfører anskaffelser lokalt der vi kan og eksternt der vi må. Nettopp slik vår anskaffelsesstrategi slår fast, men likevel innenfor regelverket for offentlige anskaffelser.

Bardu kommune er også pilotkommune i forskningsprosjektet «kjøp bærekraftig», et prosjekt hvor målet er å benytte lokale leverandører ved kjøp av mat og cateringtjenester, videre er det ønskelig at det skal være muligheter for å overføre resultatene fra prosjektet til andre typer anskaffelser enn mat.

Bardu kommune har brukt over 90 millioner kr hos Bardu-bedrifter mellom årene 2019 til 2021, både i form av kjøp av varer og tjenester, samt tilskudd. Ser vi på regionen Bardu, Målselv, Salangen, Lavangen, Sørreisa og Dyrøy er tallet over 165 millioner kr. I større prosjekter har lokale aktører også fått oppdrag som underentreprenører.

De siste tre årene har vi handlet fra 182 bedrifter registrert i Bardu kommune, noe vi er veldig fornøyde med. Vi har et godt og framoverlent næringsliv i kommunen. Vi handler derfor lokalt når vi har muligheten til det og har enda høyere ambisjoner for fremtiden.