Foreldrestøttekvelder i Målselv og Bardu

Mange opplever en strevsom graviditet og barseltid. Forskning viser at dette er vanligere enn man skulle tro. Det er vanlig å ha bekymringer knyttet til fødsel og familieforøkelse, og mange kan gjenkjenne nedstemthet og uro, og usikkerhet om hvordan den nye rollen som forelder blir og om man klarer leve opp til forventningene. Samtidig trenger barnet foreldre med overskudd, som smiler til barnet og er sammen med barnet. I slike situasjoner vet vi at det kan være godt å møte andre foreldre som kjenner på det samme, samt fagfolk som kan gi råd og støtte.

Målselv og Bardu kommune ønsker med dette å tilby tre kurskvelder i høst hvor utfordringer i forbindelse med graviditet og barsel tematiseres. Temakveldene har fokus på fødselsbekymringer, endringer i parforholdet i forbindelse med graviditet og barsel, samt foreldrerollen og positive samspill.

Målet er å bidra til at foreldre kan møte andre i samme situasjon, øke mulighet for sosial støtte i rollen man står i, samt å gi informasjon om vanlige tema fra fagfolk som ønsker å bidra og som er engasjert.

Kurskveld 1
26. oktober 2021 kl. 18:00 til 19:00
Kommunestyresalen på Setermoen
Tema: Fødselsbekymringer

Kurskveld 2
9. november 2021 kl. 18:00 til 19:00
Bardufoss ungdomsskole
Tema: Par-relasjon i endring, samt hvordan graviditet og barsel kan påvirke seksualitet, lyst og par-relasjoner

Kurskveld 3
23. november 2021 kl. 18:00 til 19:00
Bardufoss ungdomsskole
Tema: Når to går fra tre, eller tre blir til fire; positive samspill og tilknytning i familien

 

  • Kurskveldene blir både i Målselv og Bardu kommune
  • Temakveldene er utarbeidet av jordmødre, kommunepsykologer, og med bistand fra helsesykepleiere med videreutdanning i foreldrestøttende arbeid og sexologi.
  • Tilbudet er gratis og åpent for alle kommende og nybakte foreldre

For mer informasjon og påmelding, ta kontakt med din jordmor:


Trine Hågbo: 928 40 415 (Målselv)
Signe Nordahl Hansen: 481 25 658 (Bardu)