Hvem: Ungdom 13-16 år fra Midt-Troms.

Det er en fordel om du har noe erfaring med friluftsliv, og du må like å være ute vinterstid. Deltakerne må selv være i stand til å gå på ski med egen oppakning inn til Kampenhytta (ca. 7-8km).


Hva: 3-dagers vintercamp for ungdom. Vi går på ski, bæreregen oppakning og sover i telt, men har også tilgang påhytte. Ulike vinteraktiviteter.


Hvor: Indre Troms: Kampenhytta, Skoelvdalen (Bardu kommune)


Når: 5.-7. mars 2020
Utstyr Du må selv ha egen vinter-bekledning, sekk og skisko/ski (fortrinnsvis fjellski, langrennsski kan også brukes), turspade, varm sovepose og liggeunderlag. Se fullstendig
utstyrsliste lenger ned. Det er også mulig å låne deler av utstyret fra utstyrssentralen i din kommune, sjekk dette i god tid. Vi stiller med fellesutstyr som matlagingsutstyr, telt, fjellduk, etc.

Detaljert program vil bli sendt ut til påmeldte deltakere i forkant av campen. Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Lokalitet og fasiliteter:
Kampenhytta, Bardu. Vi vil sove i telt utenfor hytta, men det er mulig å benytte hytta dersom forholdene tilsier det. Vi oppholder oss mest utendørs, men vil også ha samlinger innendørs slik at det er mulighet for å tørke utstyr eller varme seg om behov.

Beskrivelse av vintercampen:
Vi overnatter i telt og lærer oss hvordan vi slår leir og lager mat ute vinterstid, og hva man kan gjøre på vintertur til fjells. Det blir også en innføring i fjellvettreglene, navigasjon, førstehjelp og ulik moro ute i snøen. Vi skal først og fremst ha det gøy og sosialt ute, også følger det kanskje litt ny kunnskap med på lasset.

Annet:
Mat-allergier, andre sykdommer/allergier må oppgis ved påmelding. Begrenset antall plasser, første mann til mølla. Påmelding via http://www.midttroms-friluftsrad.no/vi-arbeider-med/friluftsskole. Bindende påmelding. All mat på campen er inkludert i prisen (300,-).

Gjennomføring:
NB! Værforbehold. Dersom arrangør anser forholdene som for krevende, vil campen kunne bli avlyst. Det vil i så fall sendes ut beskjed om dette per mail.

NB! Friluftscampen er en mobil-/spillefri sone. Deltagerne har ikke behov for å ha med mobil - lederne har telefonliste til foresatte.

Om friluftscampen er fullbooket kan dere sende epost til kontaktpersonen for å sette dere på venteliste.

PÅMELDINGEN ÅPNER TIRSDAG 28.JANUAR KL 8 OG STENGER NÅR DET IKKE ER LEDIGE PLASSER, ELLER 28.FEB. KL12.00 (det som inntreffer først).

Påmelding her

Utstyrsliste: https://www.midttroms-friluftsrad.no/vi-arbeider-med/friluftsskole