Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
31. jan. 2021 kl. 21:45

Koronavaksine

Les mer
Magasin_A4.indd

Magasin_A4.indd

Velkommen til Forskningsdagene i Midt-Troms, 16. - 28. september

Temaet i år er kommunikasjon.

Forskningsdagene i Midt-Troms 2014 foregår i perioden 16-28 september. I perioden foregår det en landsdekkende festival ledet av Norges Forskningsråd (www.forskningsdagene). Formålet med Forskningsdagene er å sette fokus på alle typer forsknings og kunnskapsbaserte institusjoner som inviteres til å vise frem sin virksomhet og forskning for allmennheten på nye og spennende områder. Målet med Forskningsdagene er

  • Skape begeistring og forståelse for at forskning er viktig.
  • Formidle hva forskningens resultater betyr for enkelmennesket i hverdagen.
  • Vise sammenhenger mellom innovasjon og forskning.
  • Bidra til rekruttering av unge til forskning og forskningsrelaterte yrker.
  • Gjennom regionale arrangement, kan mennesker i alle aldersgrupper og på alle kunnskapsnivå få et lite innblikk i forskningens verden.

På landsbasis spenner arrangementene vidt (demonstrasjoner, utstillinger, debatter, båtturer, quizer og forsker Grand-Prix show), Det aller meste er gratis.

Regionalt er det Mid-Troms Regionsråd, Troms Fylkeskommune og Senja Næringshage med kommunene Bardu, Berg, Dyrøy, Lenvik, Målselv, Sørreisa, Torsken og Tranøy som står som koordinator og arrangør regionalt.

Bardu Kommune avdeling næring har signalisert at vi ønsker et større regionalt fokus. Det tror jeg vi har fått. Vi kan sikkert bli bedre på det ene og andre, men vi har i hvert fall en start med fokus på regionen. Vedlagt finner dere programmet for forskningsdagene.

I Bardu Kommune er det planlagt følgende arrangementer under Forskningsdagene.

  • 23 September kl 12.00 Forfatterturne. Bjørn Fredrik Rørvik, barnebokforfatter kommer til Bardu. Arrangementet er for barn og unge. Dersom du ønsker å delta, ta kontakt med biblioteket
  • 24 September kl 18.00 i Istindportalen (arrangør Målselv og Bardu Kommuner). Forskerne kommer. Tema er: Hva vet vi om Brunbjørnen, Påvirker miljøgiftene oss i Nord?, Hva er en miljøgift? Hvor kommer miljøgiftene fra?, Plast et hav av søppel?

Vi håper så mange som mulig vil la seg motivere, inspirere av vedlagte program. 

Vedlegg

Publisert | Oppdatert 27. august 2014