Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
31. jan. 2021 kl. 21:45

Koronavaksine

Les mer

Varsel fra metereologisk - oppdatert informasjon

Varsel om ekstreme værforhold under ekstremværet "Ole" gjelder for:
Nordland og Troms: Lørdag morgen økning til vestlig og nordvestlig sterk storm 30 m/s. Lørdag ettermiddag og kveld nordvestlig og nordlig perioder med orkan 33 m/s utsatte steder i Salten, Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms.

Det blir også høye bølger inn mot kysten fra lørdag ettermiddag i området Vestfjorden-Lofoten-Vesterålen, og i kombinasjon med flo kan det gi lokalt ekstrem høy vannstand. Signifkant bølgehøyde vil komme opp i 12-14 m, med enkeltbølger opp mot 22-25 m.

Beskrivelse av værsituasjonen: Lørdag ventes et kraftig lavtrykk i Norskehavet å gi perioder med nordvestlig full storm 25 m/s til sterk storm 30 m/s i Trøndelag, Nordland og Troms. Sentrum av lavtrykket vil treffe Troms og det ventes mest vind i Salten, Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms, hvor det kan komme perioder med orkan 33 m/s. Det blir også høye bølger inn mot kysten fra lørdag ettermiddag i området Vestfjorden-Lofoten-Vesterålen. Signifkant bølgehøyde vil komme opp i 12-14 m, med enkeltbølger opp mot 22-25 m.

Tidspunktet for de høyeste bølgene sammenfaller med flo og kan gi lokalt ekstrem høy vannstand. Lavtrykket er ventet å gå noe lenger nord enn i gårsdagens prognoser, dette gir noe mindre vind i Møre og Romsdal. Vinden er fortsatt ventet å bli kraftig, fra lørdag ettermiddag er det ventet nordvest full storm 25 m/s. Dette er for lite vind til at det kvalifiserer til ekstremvarsel. Varselet følges heretter opp med obs-varsel i Møre og Romsdal. Værsituasjonen vil bli fulgt opp med obsvarsler.

Publisert | Oppdatert 05. februar 2015