En enstemmig priskomite har i sitt møte 17.11.04 gjort følgende vedtak:

Ungdommens motivasjonspris 2004 tildeles to tvillingsøstre-par:

Britt og Marianne Paulsen og Nora og Kaja Turner.

Priskomiteen har bestått av Øistein Østgård fra Bardu Musikkråd, Roar Hansen fra Bardu Idrettsråd, Richard Lindberg, represent fra klubbstyret SMASH og Ole Kroken fra Bardu kommune, avdeling kultur.

Priskomiteen har følgende begrunnelse:

  • BRITT OG MARIANNE PAULSEN:

Dsc  0087

Britt og Marianne spiller i Setermoen Skolekorps / Bardu Musikkforening. Ttidligere vært aktive i kretskorpset TROJA (Troms.) Marianne spiller klarinett/bassklarinett og saxofon. Britt spiller fløyte / piccoolo.

Marianne har vært tillitsmann i Setermoen Skolekorps. Marianne har også vært elevrådsleder i 10. klasse ved BUSK. Hun var tillitsvalgt for 1. allmennfag klasse ved Bardufoss videregående skole i 2003/04, og var leder av Operasjons Dagsverk samme år.

Begge driver aktivt innenfor skiskyting/langrenn, orientering og sykling. Britt og Marianne har oppnådd flere nordnorske mesterskap i skiskyting fra 12 år til junior.Britt og Marianne fikk sølv på stafettlaget i hovedlandsrennet i 2002. Britt fikk bronse individuelt i hovedlandsrennet og NM junior i 2004. Marianne fikk bronse individuelt i NorgesCuprennet 2004.

Begge er nordnorske mestere i stafett i langrenn 2003. Marianne har vunnet KM individuelt langrenn, og Britt har oppnådd medaljeplass.

Begge er aktive orienteringsløpere i kretsen. Britt vant sammenlagt i Midnattsolgaloppen 2003 og Marianne ble nr. 2.

Når det gjelder sykling har Marianne vunnet sykkelløp Vollan-Tromsø i 2003 og 2004. I sykkelløpet Tamokdalen rundt 2004 har Maranne fått 1. plass og Britt 2. plass.

Jentene er også med i HV-ungdommen. Britt og Marianne kvalifiserte seg til NM for HV-lag på Lillehammer 2004. De deltok imidlertid ikke, da dette kolliderte med korspstur til Skottland.

Britt ble tatt ut som beste jente til å være med i kalottkamp for lotter i Porsangmoen, hun oppnådde en individuell 3. plass. Marianne og Britt var med Bardufoss Lotteforening til landskamp på Lillehammer 2004, de utførte følgende øvelser skyting, førstehjelp, orientering, løping og avstandsbedømming, der de fikk 3. plass. Britt og Marianne er gode representanter for ungdommen i Bardu.

  • KAJA OG NORA TURNER

    Nora og Kaja

    Kaja: Initiativtaker og instruktør(trener) for barneparti i Setermoen Taekwon-Do klubb. Sekretær i Setermoen Taekwon-Do klubb. Designer av klubbens logo. Aktiv som utøver, har bronse i sparring fra Finnmark Open (febr. -04) og Nord-Norsk mesterskap (mai 04). Sølvmedalje NM i Drammen (nov- 04).

    Kaja har to ganger deltatt i UKM med bilder, og har begge gangene gått videre til fylkesmønstringa på Finnsnes og nå siste år til landsmønstringa i Trodheim.

    Nora: Initiativtaker og instruktør(trener) for barneparti i Setermoen Taekwon-Do klubb. Hun sitter i styret i taekwondoklubben. Aktiv som utøver. Er regjerende nord-norsk juniormester i sparring og har gull fra Finnmark Open (febr - 04). Ble kåret til 2003/2004 - sesongens tredje beste kvinnelige utøver (junior) i Nord-Norge. Sølvmedalje NM i Drammen (nov- 04).

    Begge var med på å sjudoble klubbens medlemsmasse i løpet av kort tid, gjennom å starte opp barneparti. Klubben består nå av mellom 50-60 medlemmer, der hovedtyngden er personer i aldersgruppen 8-13 år.

    Kaja og Nora har gjort og gjør en god jobb for å oprettholde aktiviteten i Taekwon-Do klubben og jobber for en positiv utvikling for klubben.

    De andre foreslåtte kandidater er:
    Torbjørn Køhl, Vanja Skipenes, Tonje Moberg, Nora Turner, Kaja Turner, Mats Elverum Dahlberg.

    Prisutdeling:
    Ungdommens motivasjonspris skal utdeles av ordfører Oddvar Bjørnsen den 14. desember 2004 kl. 1200 i forbindelse med møte i kommunestyret. Ungdommens motivasjonspris består av to gavesjekker på kr 2.500,- og innrammet diplom.

    Formål for ungdommens motivasjonspris:
    Prisen skal tildeles ungdom som er aktivt med på holde i gang eller starte gode miljøer for positive aktiviteter, og viser allsidighet som utøver eller er aktiv som utøver og i tillegg har lederoppgaver.

    Bardu kommune tildeler fra 2002 årlig 2 stk ungdommens motivasjonspris til ungdom i alderen 16-20 år som bor i Bardu eller er tilsluttet lag/forening hjemmehørende i Bardu.

    Tidligere prisvinnere:
    2002: Elise Strømseng og Christoffer Eggen.
    2003: Sven-Are Paulsen og Markus Skoglund Indal