Bardu ungdomsråd har følgende begrunnelse:

Benedikte 18 år og Amalie 17 år

Benedikte og Amalie har vært turnere fra de var tre år, og deltatt i konkurranser som KM, NNM, skandinavisk mesterskap, Gym4life, og landsfinale gym4llife. 

De har vært trenere innen turn fra de gikk i 8. klasse og de har trenerutdanning. De er nå trenere for konkurransepartiet rekrutt og hjelper også til på andre partier når det trengs. De har tidligere vært trenere for andre partier og hjelpetrenere.

Benedikte har vært aktiv i fotball og har deltatt i Piteå summer games og andre turneringer i tillegg til seriespill. Etter en pause er hun nå tilbake og spiller på Bardu sitt damelag. Hun har vært cheerleader og deltatt på NM i cheerleading. Hun har også prøvd seg på ridning som barn. 

Benedikte har tidligere spilt fiolin i 5 år, og vært med i et band, som hun har deltatt på UKM i lag med. Hun har deltatt med et kunstprosjekt på UKM og har vært med på teater.

Benedikte har vært i elevråd på barneskolen og vært medlem av Bardu ungdomsråd siden 2014 og er nå leder av Bardu ungdomsråd, noe hun har vært siden høsten 2016. Hun sitter også i ungdommens regionsråd, og er medlem av Bardu AUF.

Benedikte er glad i friluftsliv og fjell og Altevatnet har vært en del av oppveksten. 

Amalie Amalie har vært aktiv langrennsløper i 7 år, med deltagelse i KM, NNM og Ungdommens holmenkollrenn.

Amalie har spilt håndball og fotball i flere år og vært innom svømming og orientering. I tillegg til seriespill i håndball har hun deltatt på regionsmesterskap og andre turneringer. I fotball har hun deltatt i Piteå summer games og andre turneringer i tillegg til seriespill.

Amalie har vært aktiv i kulturskolen store deler av grunnskolen der hun har spilt fiolin i 3 år, tverrfløyte i 6 år og har spilt tverrfløyte i Setermoen skolekorps i 5 år.

Hun har deltatt i UKM 3 ganger og kommet videre til fylkesmønstringen en gang og har vært konferansier på UKM lokalmønstringen.

Hun er medlem i unge Høyre og har vært i elevrådet på barne- og ungdomsskolen.

Hun er medlem av Bardu jeger og fisk, har jegerprøven og interesserer seg for jakt og friluftsliv, er også ivrig på fjellturer og randonee.

Benedikte og Amalie har begge utmerket seg som engasjert, interessert og ansvarsfulle unge trenere, som ønsker å bidra til at Bardu IL turngruppa kan fortsette sin aktivitet og virksomhet. Til tider går deres engasjement utover skolearbeid, hviletid og fritid, men de finner motivasjon til å fortsette i deltagergleden til utøverne.

Benedikte og Amalie er gode forbilder for barn og unge og verdige vinnere av Ungdommens motivasjonspris 2017.

Bardu kommune gratulerer vinnerne med prisen.