Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
31. jan. 2021 kl. 21:45 25. jan. 2021 kl. 13:26

Koronavaksine

Les mer
ladestasjon copy

Setermoen blir et komplett ladeinfrastruktur sted for elbiler

– Fortum velger å etablere seg på Setermoen som et ledd i en større satsning for å sikre elektrisk mobilitet, også i Nord-Norge, sier leder Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive.

Ladestedet på Setermoen etableres i løpet av sommeren 2016, og vil tilby to hurtigladere for alle typer moderne elbiler. I tillegg tilbys to mellomraske ladere med type 2-standard.

Et naturlig bindeledd mellom mellom Tromsø og Narvik/Harstad-regionen
Fortums ladested etableres i tilknytning til Tesla Motors ladested på Setermoen.
– Dette ladestedet blir et naturlig bindeledd mellom Narvik/Harstad-regionen og Tromsø på ferdselsåren med E6 og E8, sier Haugen.

Bardu bidrar til det grønne skiftet
Ladestedet etableres i samarbeid med Bardu kommune. Ordfører Toralf Heimdal i Bardu kommune er glad for at Fortum Charge & Drive nå etablerer seg med hurtigladestasjon på Setermoen.

– Elbiler er en trend i tiden. Bilene trenger en fremtidsrettet ladeinfrastruktur, så for oss har det vært naturlig å samhandle med aktører som kan bidra et lite stykke på vei mot mindre utslipp og dermed også gjennomføre det grønne skiftet som verden nå er opptatt av, sier ordføreren.

– Dette vil komme det lokale næringslivet til gode på sikt. Elbilbrukerne må jo også ha både mat, klær og annet nødvendig utstyr, sier næringssjef Lennarth Kvernmo i Bardu kommune.

Både ordføreren og næringssjefen i Bardu er enige i at Setermoen er et knutepunkt mellom de Nord Norske byene Harstad, Narvik, Finnsnes og Tromsø, i tillegg går E6 rett gjennom Setermoen. Samlet sett vil ladepunktet til Fortum og Tesla gi et godt lade tilbud til regional pendler trafikk og turisttrafikk med elbiler langs hoved ferdselsåren E6. På en slik måte vil tilbudet til Forum og Tesla forsterke Setermoen som naturlig stoppested for elbilene. Som et ledd i å sikre hurtiglading for elbilister i Nord-Norge, etablerer Fortum Charge & Drive ladested for alle typer elbiler på Setermoen, i samarbeid med Bardu kommune.

Om Fortum
Fortum er et internasjonalt, børsnotert energiselskap. Fortums mål er å skape energi som forbedrer livet for nåværende og fremtidige generasjoner. I Norge er aktivitetene konsentrert om salg av strømavtaler, solcellepanel og ladetjenester for elbil.

Fortum Charge & Drive er en av Norges største operatører av ladeinfrastruktur for elbil. Fortums ladenettverk finnes i Norge, Sverige, Finland og Island og består av over 200 hurtigladere og over 400 ladeuttak for fleksiladere. Man kan se lokasjon og status på alle Fortums ladere på Fortums nettsider. Fortums ladere er online og knyttet til et 24/7 kundesenter som kan hjelpe kunder med å lade og rette feil på stedet.

Fortum velger å etablere seg på Setermoen som et ledd i en større satsning for å sikre elektrisk mobilitet, også i Nord-Norge

Kontaktpersoner:
Jan Haugen Ihle, leder Fortum Charge & Drive Norge (Jan.Haugen@fortum.com). Tlf: 907 45 215
Stian Mathisen, kommunikasjonsrådgiver Fortum (Stian.Mathisen@fortum.com). Tlf: 932 49 862
Lennarth Kvernmo, næringssjef i Bardu kommune (Lennarth.Kvernmo@bardu.kommune.no). Tlf: 900 36 666

Publisert | Oppdatert 12. februar 2016