Røykvarsleren er hjemmets viktigste livredder ved brann. Derfor er det viktig at alle røykvarslerbatterier byttes minst én gang i året. Gjør det til en vane å bytte dem på Røykvarslerdagen 1. desember!

Den 28. og 29. november besøker vi i brannvesenet lokale butikksenter i Lavangen, Salangen og Bardu for å dele ut batteri, drops og litt informasjon om hvordan man best kan sikre seg mot brann. 

Røykvarslerdagen er et samarbeid mellom Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Det lokale el-tilsyn, Brannvesenet og Gjensidige. I tiden rundt Røykvarslerdagen er vi ekstra opptatt av å fortelle folk hvor viktig det er å gjøre hjemmene sine så brannsikre som mulig.

Er du en av dem som venter med å bytte til det piper i varsleren? Husk at dette kan skje mens du er bortreist, eller det kan oppstå en feil slik at røykvarsleren ikke sier fra i det hele tatt. Derfor fraråder vi denne metoden, og oppfordrer heller til fast bytte av batterier 1 gang i året. I tillegg må du huske å teste alle varslerne innimellom, for å sjekke at de faktisk fungerer.

Gå til: https://roykvarslerdagen.no/ om du vil lese mer om vedlikehold av røykvarslere og andre viktige saker som har med brannsikkerhet å gjøre.

Røykv_ 3.png