Bardu kommune har svært gode og mange tjenester på alle områder. Dette har man hatt økonomi til på grunn av store inntekter ved salg av kraft. Som man ser har disse inntektene blitt betydelig redusert på kort tid. Samtidig øker kommunens kostnader på andre områder eks pensjon og lovpålagte tjenester.

For Bardu  kommune er det helt nødvendig å ta grep som sikrer varig omstilling slik at våre utgifter står i samsvar med inntektene. Det betyr at innbyggere og brukere må forvente en annen kvalitet på tjenestene som kommunen skal levere framover.

Dette gjelder alle områder. Behovet for omstilling er stort og alle må bidra. For kommunen som organisasjon må vi bli mer fokusert på å løse oppgaver med færre ressurser og samtidig se på utradisjonelle løsninger. For innbyggerne må man være forberedt på lavere kvalitet og færre tjenester. Men vi skal fortsatt være en god og trygg kommune å bo i.

Rådmannens budsjettforslag er basert på kommunestyrets budsjett for 2012 og økonomiplanen. Rådmannens oppgave er å finne mulighetene til løsninger innen de områdene som kommunen selv rår over. Forslaget skal være forsvarlig og helhetlig. Rådmannen mener det fortsatt er mulig å levere gode tjenester innen kommende års rammer.