Alle som flytter innenlands kan ved å logge seg på www.skatteetaten.no levere elektronisk flyttemelding. Det er mer enn en halv million mennesker som flytter hvert år i Norge, så vi er glade for å kunne tilby en moderne og enkel måte å melde flytting på, sier skattedirektør Bjarne Hope.

Moderne etat

Skatteetaten er kommet langt i å ta i bruk de elektroniske mulighetene. Når flyttemeldingen nå kan leveres elektronisk blir den en del av flere elektroniske muligheter til Skatteetaten. Etaten har lagt vekt på at det skal bli mest mulig enkelt for brukerne ved at de kan oppfylle sin oppgaveplikt uavhengig av tid og sted. Det er derfor ikke lenger nødvendig å møte opp på likningskontoret i åpningstiden eller sende melding i posten om flyttingen. Det antas at dette vil bidra til at folkeregisteret er mest mulig korrekt til enhver tid.

Folkeregisterets betydning

Folkeregisteret er nødvendig for å kunne ha et skattemanntall, valgmanntall, danne grunnlag for befolkningsstatistikk og kunne tjene administrative formål i den offentlige forvaltningen. Alle som flytter skal derfor sende melding til likningskontoret for den kommunen de flytter til innen 8 dager. 8 dagers fristen gjelder også de som flytter innen den kommunen de bor i.

Markering av 100 års jubileet

100-års jubileet vil bli markert på samtlige likningskontor i Troms. Vi ønsker i den forbindelse å fokusere på at folkeregisteret nå har tatt de elektroniske mulighetene i bruk. Dette gjør vi bl a ved spesielt å oppfordre alle som skal melde flytting i uke 38 til å gjøre dette elektronisk. De 10 første som melder flytting elektronisk til det enkelte likningskontor vil derfor få en overraskelse sendt til sin nye adresse.