Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
31. jan. 2021 kl. 21:45

Koronavaksine

Les mer

Omlegging av feie-/tilsynsavgiften for husstander med fyringsanlegg og skorstein

Kommunestyret har vedtatt en omlegging av feie/tilsynsavgiften for husstander med fyringsanlegg og skorstein i Bardu kommune.

Tidligere ble det utsendt avgifter for feiing eller tilsyn i etterkant av utført arbeid. Dette medførte en høy avgift som engangsbeløp (kr.624,- + mva) og de som fikk både feid og utført tilsyn på samme år måtte betale dobbelt av dette.

Slik tilfeldig fakturering er en avleggs og lite forutsigbar avgiftsinnkreving. Kommunestyret vedtok derfor fra 2016  å ta årlig likt beløp for feie og tilsynsavgift for alle husstander. Beløpet senkes dessuten fra 2016 til kr. 555,- + mva.

Dette lavere beløpet omfatter både feie og tilsynsoppgaver. Således vil husstandene få en oversiktlig og jevn fakturering for begge arbeidsoppgavene.  Omleggingen er også nødvendig, som et ledd, i  det nyinngåtte interkommunale brannvernsamarbeidet med Lavangen og Salangen kommuner.

Disse kommunene har allerede et slikt avgiftssystem og alle kommunene vil etter dette få samme avgiftsbeløp.   Beløpet på kr. 555,-  +mva. skal deles på 4 terminer framover. For 2016 vil 1. og 2. termin slås sammen mens 3. og 4. termin går som vanlig.

For spørsmål og ytterligere informasjon kan brannsjef Kristen Finmark kontaktes på telefon 91 87 62 81.

Publisert | Oppdatert 31. mai 2016