Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
31. jan. 2021 kl. 21:45

Koronavaksine

Les mer

Nye medlemmer i stemmestyrer

Denne høsten er det kommunestyre- og fylkestingsvalg. Selve valgdagen er 14. september og i Bardu er det også valg på Setermoen søndag 13. september. I Bardu er det fire valgkretser, Setermoen, Øvre Bardu, Nedre Bardu og Salangsdalen. For å gjennomføre valget må det være et stemmestyre i hver av disse valgkretsene hvor hvert stemmestyre har en egen leder. Vi har hatt og har fortsatt mange trofaste medlemmer i disse stemmestyrene over flere år, men det er en del som nå ønsker avløsning. Selve arbeidet med å være i stemmestyrene er å sørge for at valget blir gjennomført i henhold til gjeldende regelverk, i praksis betyr det at man må være tilstede i selve valglokalet på valgdagen og foreta registrering og mottak av stemmer.

Bardu kommune ønsker på denne måten å komme i kontakt med personer som kan tenke seg å sitte i et stemmestyre. For å sitte i et stemmestyre må man ha stemmerett og være manntallsført i Bardu. De som ikke kan være medlemmer i stemmestyrer, er de som er oppført på en valgliste til høstens valg.

Å være i et stemmestyre er en fin anledning til å se hvordan et valg foregår og være med på å bidra i sitt lokalsamfunn. Innføring i stemmestyrearbeid vil bli gitt til de som kunne tenke seg dette. For å få vite mer om dette arbeidet så kan man kontakte Bardu kommune ved Bengt Eggen eller Rita Bjørn. Godtgjørelse for arbeidet vil bli gitt etter gjeldende retningslinjer. Frist for å melde interesse settes til 15. mai.

Publisert