Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
31. jan. 2021 kl. 21:45

Koronavaksine

Les mer

Nå kommer næringslivet på studietur til Bardu

Halti Næringshage og bedriftsklyngen Arctic Suppliers trengte kunnskap og kompetanse på hvordan regionalt næringsliv i Nord Troms skal tilnærme seg Statnett SF sin videreføring av kraftledningen fra Balsfjord til Skaidi. "Dra til Bardu og få deres erfaringer med samarbeid mellom kommunene og næringsaktører mot store utbyggere" anbefalte Statnett. Dermed ble turen mye kortere enn planlagt og bedriftsnettverket Arctic Suppliers fra Nord-Troms og prosjektet inkludert Halti Næringshage gjorde som anbefalt å reiste til Bardu.

Medlemmene i nettverket Arctic Suppliers og næringslivet i Storfjord ble av prosjektet i Nord-Troms invitert med til Bardu der vi møtte næringssjefen i Bardu, leder av Bardu Utvikling og leder av Arena Elvenes for å høste erfaring om posisjonering mot store utbyggere. I tillegg holdt også Bussring et innlegg om bedriftsnettverk som god investering og om hvordan man vinner anbud gjennom samarbeid.

Innovasjon Norge og Troms fylkeskommune er medfinansiører av Arctic Suppliers. Mulighetsstudiet i Storfjord er finansiert av Troms fylkeskommune, Statskog og Storfjord kommune.

Målet med turen var å lære hvordan andre har lykkes, utvide nettverk og samarbeid, og gjennom det bli mer konkurransedyktig.

Bardu og Dialogen sin tilnærming til linjeprosjektet Kvanndal-Bardufoss resulterte b.la i en leverandørliste som fortsatt er i aktiv bruk. les mer om leverandørlisten her. Norsk versjon www.leverandorportal.no Engelsk versjon www.supplierlist.no

Kontaktpersoner studieturen og Arctic Suppliers, Halti Næringshage: Arctic Suppliers/Trude Indrebø/mbl 91769578 og mulighetsstudiet/Hilde Nyvoll/mbl 91807130

Publisert