Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
31. jan. 2021 kl. 21:45

Koronavaksine

Les mer
Musa Andersen_290px

Musa Anderssen er Årets forbilde

Prisen "Årets forbilde" deles hvert år ut til en voksen person med innvandrerbakgrunn som gjør en ekstra innsats for barn og unge. Denne gangen går prisen til Musa Anderssen for hans engasjement for barn og unge i lokalsamfunnet i Bardu.

- Det er en glede å tildele prisen "Årets forbilde" til Musa Anderssen. På bakgrunn av det han bidrar med i sitt lokalsamfunn og hvordan han inkluderer og fanger opp barn og unge, er Musa Anderssen et godt forbilde og en verdig vinner av prisen "Årets forbilde", sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne.

Musa kom til Norge som enslig mindreårig asylsøker fra Kenya da han var 17 år gammel. Han viser hvordan det er mulig å lykkes og samtidig gi tilbake til samfunnet i form av et brennende engasjement for barn og unge. I dag bor han i Nord-Norge. Ved siden av jobben på Setermoen asylmottak, er Musa aktiv som frivillig i flere aktiviteter for barn og unge, alt fra basket, zumba, leirdueskyting, ishockey, jakt og fiske og revy. Musa Anderssen og hans familie er i tillegg avlastningshjem for barnevernet.

- Jeg tar imot prisen som "Årets forbilde" med stor ydmykhet, sier Musa Anderssen. - Jeg har gått en lang vei - fra å være enslig mindreårig asylsøker til å bli nestleder ved Setermoen asylmottak og fram til å bli "Årets forbilde". Jeg er veldig glad og stolt. Det er stort for meg å bli "Årets forbilde" i Norge, og jeg skal fortsette jobben med barn og unge.

Han blir karakterisert som en person med entusiasme og godt humør som smitter over på andre, samt en som blir respektert og sett opp til av barn og unge. 

Prisen ble delt ut på Nobels Fredssenter. Selve prisen er et bilde av Malvin Myhrvold og 50 000 kroner som bidrag til de aktivitetene Musa er engasjert i. Til stede under utdelingen var  H.K.H. Kronprins Haakon og H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit og statsråd Solveig Horne.

Publisert | Oppdatert 21. januar 2014