Forsvaret avvikler Cold Response

"Forsvarsledelsen besluttet onsdag å iverksette en kontrollert avvikling av vinterøvelsen i Nord-Norge.

​Beslutningen er fattet av sjef for Forsvarets operative hovedkvarter i samråd med resten av Forsvarets ledelse. Øvelsen avsluttes på grunn av koronasituasjonen i Norge, og avgjørelsen er tatt i nær dialog med sivile helsemyndigheter.

Generalløytnant Rune Jakobsen, sjef for Forsvarets operative hovedkvarter, redegjorde onsdag ettermiddag for beslutningen:

 – Viruset er nå ute av kontroll i samfunnet, og det er en ny situasjon. Derfor har vi besluttet å iverksette en styrt avvikling av øvelsen, sier Jakobsen."

Her kan du lese hele artikkelen på forsvaret.no

 

Militærøvelsen Cold Response avbrytes på grunn av koronavirus

Ledelsen i Forsvaret har i dag avgjort at den store internasjonale militærøvelsen Cold Response skal avsluttes. Hensynet til koronasmitten i samfunnet er årsaken melder Nrk.no/TromsogFinnmark:

– Det som er nytt nå, er at koronaviruset er ute av kontroll i samfunnet. Vi ønsker å bevare Forsvarets stridsevne slik at vi er i stand til å støtte samfunnet i en uoversiktlig periode som kommer nå, sier leder for Cold Response, Rune Jakobsen.

Han forteller at det per i dag ikke er ytterligere smittespredning ut over den ene soldaten som forrige uke ble bekreftet smittet av koronaviruset. 244 personer er fortsatt i karantene.

– Vi gjennomfører nå en kontrollert avvikling. Det er viktig å unngå sikkerhetstruende hendelser på veiene, og vi ønsker å unngå store samlinger av personell. I øyeblikket jobbes det med å finne ut av hvordan dette kan skje på en ryddig måte, sier Jakobsen.

Hele artikkelen kan du lese her. 

 

Bilde øverst på siden er hentet fra forsvaret.no