Seks bunadkledte jenter dannet flaggborg i spissen for hovedkomiteen med samarbeidspartnere, tett fulgt av et sammensatt korps fra Bardu musikkforening og Setermoen skolekorps. Etter disse kom en lang rekke med deltaker og ledsagere marsjerende inn på friidrettsbanen.

Noe glissent var det med publikum men dette la ingen demper på stemningen. Først ønsket Berit Ellen Eira som deltaker fra Bardu velkommen med en joik. Ordfører i Bardu, Oddvar Bjørnsen, ønsket så velkommen til fine dager her i bygda før Karin Annie Bøe fra Kultur- og kirkedepartementet ønsket deltakere og ledere lykke til under lekene. Lederen i Fagforbundet i Troms, Sylvi Nergård, framhevet i sin tale at forbundets motto - omsorg, samhold og solidaritet, også passet på et slikt arrangement.

Fra Troms fylkeskommune stilte Roald Linaker, som også er leder av Troms idrettskrets, og fikk opp stemningen med å oppfordre til både "rop" og "bølgen". Liv Turid Dervola fra Ibestad idrettslag avla eden på vegne av utøverne før ordføreren klippet over båndet som markerte åpningen av lekene. Det ble også heist et eget flagg for Sommeridrettslekene som er laget på Aktivitetssenteret i Bardu.

Dansere UL Freidig  250dpi Avslutningsvis danset og spilte medlemmer fra UL Freidig før alle marsjerte av banen med flaggborgen i spissen.