Det er Bjørnstjerne Bjørnson som bruker disse ordene i sitt dikt: Jeg vælger mig April

Husfred er en grønnplante de fleste kjenner, men som er ganske vanskelig å få til å trives. De som har vært på tannklinikken i Bardu har sikkert sett at det står husfred i vinduskarmen året rundt. Mange har spurt hvordan det er mulig å holde dem så fine hele tiden. Og da må jeg fortelle som sant er, at det er helt avgjørende med litt omtanke hver dag, og vanning på skåla.

Dessuten er det lurt å ta avleggere og bytte ut planten når den begynner å skrante av alderdom. Ved litt omtanke hver dag kan husfreden overleve og holde seg frisk og fin i årevis.

Det er lett å trekke en parallell til en annen form for husfred som krever akkurat den samme omtanken hver dag for å overleve. Det gjelder i familien, på arbeidsplassen og i samfunnslivet. Det er lett å slutte seg til dem som sutrer og klager, og det er viktig og riktig å gjøre oppmerksom på forhold som ikke er bra. Men et kinesisk ordtak sier at det er bedre å tenne ett lite lys enn å forbanne mørket.

Omtanke som fører til handling, er i praksis en bra måte å rette opp uheldige forhold på, engasjere seg i lokalpolitikken er en annen. Har du bestemt deg for hvilken valgliste du vil stå på ved kommunevalget neste høst ? Ta kontakt med det partiet du liker best og still deg til disposisjon allerede nå.

                                      Si du har sett det på Bardu kommunes nettside