Hovedmålet for dagen er å øke kunnskapen hos vanlige forbrukere om de mest grunnleggende og aktuelle rettigheter ved kjøp av varer og tjenester, med et videre mål om å styrke kunnskapen hos bransjen og selgerne.

Den 15. mars vil vårt servicekontor/bibliotek markere dagen i hele åpningstiden. Publikum er velkommen til å komme og snakke om problemer de måtte ha, eller bare ta en kikk på det materiellet som finnes

Vårt servicekontor/bibliotek er med i en landsdekkende ordning som heter Forbrukerinfo. Forbrukerinfo er et samarbeid med servicekontorene, bibliotekene og Forbrukerrådet. Her kan du finne informasjon om hvilke rettigheter du har som forbruker, hvordan du skal skrive klagebrev når du har kjøpt en vare eller tjeneste du ikke er fornøyd med.

Her finner du også en oversikt over Forbrukerrådets grundige tester av hvitevarer, mobiltelefoner, støvsugere. Forbrukerinfo er ment å være en selvhjelpstjeneste på forbrukerens hjemmebane og er et utvidet tilbud til vår kommunes innbyggere. Til sammen er det 2,2 millioner innbygger som sogner lokalt til tjenesten.