REISTADLØPET I BARDU TORSDAG 30.3.2017 TIL LØRDAG 1.4.2017.
I forbindelse med årets Reistadløp blir det folkefest i 3 dager i Bardu. Festen starter allerede på Torsdag 30.3.2017 med moteshow i byrommet i sentrum av Setermoen og utvidede åpningstider i handels- og servicenæringen på Setermoen til kl 21:00. Vinbanken holder åpent i Forun gården (gamle coop gården fra kl 19:00 - 23:30).

Fredag 31.3 starter med at RV 847 mellom ESSO og Skafferiet stenges av kl 08:00. Dette området blir omgjort til markedsplassen Ski-Village. Markedsområdet Ski-Village åpnes av Ordfører i Bardu Kommune, Toralf Heimdal kl 10:00. Markedsområdet byr på folkefest med boder og stand fra næringsliv, sponsorer og lag/foreninger. Smøretraileren til Skilandslaget  er hentet opp av Sparebank1 Nord Norge. I skilandslagets smøretrailer er det mulig å prøve stakemaskin og VR briller for store og små. I bodene finner du litt av hvert. Visit Narvik med sine samarbeidspartnere profilerer reiselivet i regionen. Bondelaget i Bardu byr på landbruksprodukter i nært samarbeid med TINE og NorturaZU4FR og Sport1 er i Ski-Village med sportsklær/utstyr. ZU4FR leverer for øvrig den offisielle Reistadløpet bekledningen. Andslimoen Bil og Tesla vil profilere NISSAN OG TESLA elektriske biler. For de som trenger smøretips, så blir dette mulig å få i skilandslagets smøretrailer. Her vil landslagets egen smører Arne M. Svendsen gi tips og råd sammen med SWIX sine representanter. Bardu Kommune vil også ha stand i Ski-Village for å informere om kommunen. Forsvaret ved hæren vil også utføre sine spekakulære sprell i Ski-Village.

Blir du sulten av alt dette? Da kan du meske deg i serveringsteltet til UL Bardujord som står sentralt plassert i Ski-Village. Her serveres kald og varm mat/drikke på dagtid. På kvelden blir det i samme teltet servering og musikk (Cliff spiller). 

Ellers byr Ski-Village på utlevering av startnummer til alle de som skal delta i Reistadløpet. De som skal gå Barnas Reistadsprint i regi av Sparebank1 Nord Norge kan også få utlevert sine startnummer i Ski-Village. Dette skjer nærmere bestemt i kommunestyresalen til Bardu Kommune. Vi minner ellers om at Barnas Reistadsprint starter kl 18:00 ved ladepunktet til TESLA og FORTUM (Bak ESSO. Målgang er midt i Ski-Village på RV847. Løypa er 900 meter og går langs gangfelt og veier i sentrum.  VISAMA Ski-Classics har også berammet sin pressekonferanse med de beste løperne i Ski-Classics i Ski-Village ca kl 16:00.  Disse vil også bli presentert på storskjerm i Ski-Village etter pressekonferansen av Ordfører i Bardu Kommune Toralf Heimdal og speaker på storskjermen Jon Henrik Larsen fra Salangen Nyheter.

Barnas Reistadsprint arrangeres i regi av Sparebank1 Nord Norge i sentrumsløype rundt Ski-Village kl 18:00 - 20:00 denne fredagen. Påmelding av barn mellom 0-12 år kan gjøres på denne linken www.snn.no/ski

I Ski-Village på fredag etableres også en storskjerm som er koordinert av Barnas Naturpark. Storskjermen vil levere "live show" med lettere underholdning servert av Salangen Nyheter fra ca kl 13:00-18:00. Her blir det reportasjer, artikler, intervjuer av deltakere i Reistadløpet, publikum, utstillere, sponsorer m.fl. Storskjermen overfører også intervjuer med "trøyeholderne" i Ski-Classcis ca kl 16:00 - 16:30. Barnas Reistadsprint for barn mellom 0-12 år, arrangert kl 18:00 - 20:00 vil også bli overført direkte på storskjermen i sentrum. Storskjermen og innholdsproduksjon er støttet av Sparebank1 Nord Norge, Statskog, Frisklivssentralen, Troms Salgssentral, Coop, Saga Mobil, Polar Park, Rohkunborri Naisjonalparkstyre, Furuly Turbuss, Bardu Kommune, Brørdrene Bakkehaug, MA Regnskap og Velferden Setermoen leir.

Etter Barnas Reistadsprint, så planlegger Forsvaret å bruke sprintløypa til å gjennomføre årets soldataksjon "makker sjekk makker".

På fredags ettermiddag inntar ungdommene Reistadløypene ved Orta. Dette skjer i regi av Midt-Troms Friluftsråd sitt arrangement "Camp Reistad". Arrangement som går fra fredag til lørdag (overnatting i telt). Camp Reistad gjennomfører ulike spennende aktviteter for ungdommen. Finalen for Camp Reistad  blir å heie på elite damer og herrer når de passerer utpå fredags formiddag.

Fredags kveld er Vinbanken åpen i Fortun gården (gamle coop bygget). I Ski-Village holder selvsagt serveringsteltet åpent på kveldstid. I teltet så vil det være servering og Cliff spiller.

Ski-Village stenger kl 20:00 på Fredagen, mens butikkene på Setermoen holder åpent til kl 21:00. 

Lørdag 1.4.2017 åpner markedsplassen Ski-Village kl 09:00 og holder åpent til kl 12:00. Kl 08:45 / 09:00 starter elite damer / herrer sin 50 km fra Artillerisletta. Løpet overføres på NRK. Kl 08:30 - 12:00 arrangerer Barnas naturpark sin familiedag for ungene i akebakken på Storlømyra skistadion. Storskjermen vil stå plassert sentralt i familiedagen og vise Reistadløpet med "live" lyd/bilde. På Storlømyra skistadion vil det også være offisielt spurtpunkt for løperne i Ski-Classics. 

Program for det som skjer i Bardu kan lastes ned ved å (klikke her)
Aktivitetsoversikt for barn og unge i forbindelse med Reistadløpet kan lastes ned ved å (klikke her)
 
REISTADLØPET I MÅLSELV LØRDAG 1.4.2017.
På Rustahøgda blir det lørdag 1. april en dag med folkefest. Det lages et kultur- og markeds-program for store og små. Tanken er å lage en god opplevelse for de som vil tilbringe dagen på Rustahøgda. Polarbadet har selvsagt åpent og Bardufosshallen vil yre av liv og tilfredse løpere. Utenfor Storhallen skal det etableres en egen samisk camp med lavvo, reinsdyr, samiske aktiviteter, lek og produkter. Det vil være lassokasting så vel som boder med samisk håndverk og salg av samisk mat. For de minste vil det også være skiaktiviteter og muligheter å ri på hest på stadionområdet. Foran Polarbadet blir det etablert «handlegate» med et 20-talls salgsboder. Her blir det salg av håndverk, hjemmebakt matvarer samt at det blir en del utstillere. Målselv husflidslag vil presentere en helt spesiell utstilling inne i Næringshagen v/Polarbadet. En viktig del av arrangementet er å vise verden et utvalg av kultur og opplevelser samt anledning til å kjøpe varer og suvenirer med seg hjem. Premieseremonien for eliteløperne er på Rustahøgda og kommer til å være mellom kl. 11.00 og 11.30. 1. april. Møt opp alle som kan! Og vær tidlig ute. Dette blir tv-overført i mange land.

Det blir mange unike muligheter for å smake på bedrifters produkter samt anledning å kjøpe seg mettende smaksopplevelser. Blant annet vil Lapphaugen Turiststasjon grille et helt lam, det blir internasjonale retter fra Thailand og Syria så vel som fiskeretter fra Senja. Arrangøren forsøker å skape litt mellomeuropeiske tendenser med høy og god stemning, musikk og et publikum som koser seg på stadion og ved Polarbadet. I tillegg til mat vil man også ha anledning å kjøpe varme og kalde drikker, rødvinstoddy/gluwein, mineralvann og øl.

En av hovedsponsorene SALMAR, vil sammen med kokkeskolen presentere sine produkter og gi publikum noen gode smakseksempler på norsk laks.

På Rustahøgda er det tenkt at publikum skal lage liv og røre, men det er jo gledelig at Mellombygd mannskor kommer og skal være med å heve stemningen.
I tillegg blir det ulike musikkinnslag og selvsagt løpende referat om løpets utvikling over fjellet og under det seremonielle vil Forsvarets musikkorps
Nord-Norge bidra.

Øvrige salgsboder på Rustadhøgda.

Spekepølse og Sushi
Senjafisk (fiskebil) m/varme retter
Thai-mat, bodsalg
Duttas smultringer
Lapphaugen turiststasjon med helstekt lam
Lians Caravan
Greger - håndmalt glass/porselen
Kristiansen - håndarbeider/strikk
Årstein - treprodukter, vev og lefse
Lofotlefse AS
Haugli Sy og strikk
Hjertind rein -Doudji salg og aktiviteter inkl reinsdyr foran Storhallen
Norvik - hesteridning for barn
«Syrisk matvogn
SalMar, info og smaksprøver

Vi vet ikke om det er gjort noe sted før, men ved målgangen skal det settes opp badestamper. Her kan de mest gale publikummere kunne følge den siste
kilometer av rennet inne på stadion «nedfelt» i varme omgivelser. Arrangøren ønsker at målgangen skal være en opplevelse for publikum og løpere,
så hvorfor ikke lage litt galskap, rennets motto er jo «Pure Arctic Madness». Det settes opp skifte telt ved siden av og alle inviteres til å sette
seg i badestampen, nyte litt god drikke og se på en spennende målgang. På stadion vil det være mulig å også kjøpe "gluwein" og  spesialpølser med sterk
sennep, akkompagnert med passende musikk. Herved inviteres alle gale og vågale til å nyte stampen så vel som å lage show og gode PR-innslag for
TV-sendingene.


«Pure Arctic Madness» folkens, Er dere med?????