åsland 2_400x344
Silje Johansen er glad for å bo med mann og barn i det nye sivil-militære borettslaget Åsland 2 på Setermoen. Her flankert av fra venstre: Styreleder i ITBBL, Åge Laupstad, senior prosjektleder i Utbyggingsprosjektet, Torfinn Nilssen, personelloffiser Svein Inge Sælevik og leder for Åsland borettslag, Jarleif Skjedsvoll.
Foto: Terje Bartholsen
 

 

Under omvisningen på Åsland torsdag understreket personelloffiseren i Artilleribataljonen på Setermoen, Svein Inge Sælevik, betydningen av den satsingen som pågår på boligfornyelse i hele midt-Troms. I løpet av noen måneder vil mer enn en firedel av de 1200 boligene og befalskvarterene som finnes i området være enten splitter nye eller rehabilitert.

-Det er en svært viktig sak for både rekruttering og motivasjon for våre ansatte at vi kan tilby gode tjenesteboliger. Vi har tre viktige stikkord: Trivsel, motivasjon og miljø. Åsland bygger opp under dette, sa Sælevik under markeringen torsdag.

Sivil-militært

Åsland 2 er forbeholdt militært ansatte mens Åsland 1 er vanlige sivile leiligheter. Til sammen utgjør disse to Åsland borettslag, det første sivil-militære borettslag i midt-Troms.

-Det har gitt oss noen utfordringer underveis. Egentlig er det ikke lov for en juridisk eier Ã¥ ha mer enn 10 % av leilighetene i ett borettslag. Her disponerer Forsvaret halvparten, og vi mÃ¥tte helt til departementet for Ã¥ fÃ¥ dette godkjent. Samarbeidet med Utbyggingsprosjektet har vært særdeles godt underveis, sa styreleder i indre Troms boligbyggelag Ã…ge Laupstad.

Borettslagets leder, Jarleif Skjedsvoll, lovet at det snart skal arrangeres et felles møte for at de sivile og militære naboene skal bli bedre kjent.

Stor satsing

-Åsland 2 viser hvordan det nye Forsvaret ønsker at de ansatte skal ha det i midt-Troms. Og Åsland er bare et ledd i en storsatsing på boliger i området. Allerede nå i oktober starter vi å bygge 13 boliger til, de fleste på Brinken, sier senior prosjektleder Torfinn Nilssen i Forsvarsbygg Utbyggingsprosjektet indre Troms.

Silje Johansen flyttet inn sammen med mann og barn i sommer. Begge jobber i Forsvaret på Setermoen og det sivil-militære borettslaget var midt i blinken.

-Her er det flott å bo, konstaterer hun.