Det vi ønsker å oppnå med ordningen er:

 

  • Hjelp til de som bygger bolig utenfor sentrum
  • Motivere til å ordne opp i dårlige avløpsforhold
  • Få på plass formelle utslippstillatelser
  • Fremme samarbeid ved utbygging av vei, vann og avløp
  • Bygge kompetanse hos oss selv og hos entreprenører
  • Motivere for planlegging før tiltak settes i verk
  • Forenkle saksbehandling ved egenkontroll og ved å ha forutsigbare regler
  • Lette budsjettering

 På forhånd takk.

 

 

 

 

Kyrre Halvorsen                                                                             

leder avd. kommunalteknikk                                                                                               

 

Vedlegg:              Retningslinjer som vedtatt, men punkt 9 ajourført etter endring av regnskap.

 


RETNINGSLINJER FOR TILSKUDD I SPREDT BEBYGGELSE.

Vedtatt i Bardu kommunestyre 14.06.06 sak 31/06

 

Bardu kommune yter tilskudd etter søknad til etablering av vannanlegg, avløpsanlegg og privat vei for boliger utenfor tettbygd strøk.

 

1.      Søknaden skal beskrive anleggene med tekniske løsninger og kostnader og være skriftlig godkjent av Bardu kommune før anlegget startes opp.

 

2.      Tilskudd  betinges av at felles løsninger brukes der de er tilgjengelige, at utbygger er villig til å la anlegget inngå et felles anlegg dersom det skulle oppstå behov senere, og at utbygger tilkobler seg felles løsninger på vanlige vilkår  dersom som det blir etablert senere.

 

3.      For vannanlegg ytes det 50 % tilskudd av attesterte kostnader over Kr 10.000,- avgrenset til Kr. 30.000,- pr. bolighus. Installasjoner inne i huset er unntatt.

 

4.      For avløpsanlegg ytes det 50 % tilskudd av attesterte kostnader over Kr. 10.000,- avgrenset til Kr. 30.000,- pr. bolighus. Installasjoner inne i huset er unntatt.

 

5.      Tilskudd til avløpsanlegg betinges av at det brukes godkjent ansvarshavende og at anlegget bygges i tråd med gjeldende forskrifter.

 

6.      For private veier  ytes det 50 % tilskudd av attesterte kostnader over Kr. 10.000,- avgrenset til Kr. 30.000,- pr. bolighus. Vei innenfor den enkelte tomta er unntatt.

 

7.      Der det søkes tilskudd på flere enn ett av ovennevnte områder i samme søknad, er attesterte kostnader over kr 10.000 grunnlag for tilskudd.

 

8.      Avdeling kommunalteknikk  utbetaler tilskuddet når anlegget er ferdig og godkjent, og kvitterte regninger er vedlagt.

 

9.      Tilskudd til private vannanlegg bevilges på ansvar/funksjon 6212/340,  tilsvarende  6212/340 for avløpsanlegg og 6215/315 for veier.

 

10.  Tilskott betales ut så langt det er dekning på respektive kont og i den rekkefølge anleggene  er ferdig  godkjent og kvitterte regninger er levert.

 

11.  For anlegg der det søkes om større tilskudd pr bolighus enn nevnt i punkt 4, 5 og 7  eller det samlede tilskuddet er større enn Kr. 180.000,- må anlegget være forhåndsgodkjent av plan- teknisk utvalg og nødvendige bevilgninger må være gitt.

 

12.  Ordninga finansieres for 2006 ved intern budsjettregulering.

 

13.  Informasjon om ordningen legges ut på kommunens hjemmeside, i Barduposten og Servicekontoret.

 

14.  Ordningen evalueres 1 gang pr. valgperiode.