Over 400 personer bor i senderenes dekningsområde, men de er bygget for de 54 personene som bor slik til at de ikke kan se TV via parabol eller det digitale bakkenettet. Disse har hittil måttet nøye seg med NRK 1, men etter at skyggesenderene er satt i drift får også disse full valuta for lisenspengene. I tillegg til radio- og tv-sendinger i digital kvalitet, får de nå også mulighet til å se på det nye digitale tekst-tv.

Fosshaug sender på kanal 37, mens Øvre Bardu  sender på kanal 28. Dekoderne finner automatisk frekvensen når de blir satt i kanalsøk.

For å kunne se på sendingene kreves en dekoder eller mottakerboks for det digitale bakkenettet, og en UHF-antenne som tar i mot alle kanaler mellom 21 og 69. Dekoder kan kjøpes i de fleste radio/TV-butikker eller på nettet: http://bakkenettet.moobi.com/.

Det er ikke nødvendig med abonnement eller programkort fra RiksTV da skyggesenderene kun sender NRK.
Følgende tv-kanaler er nå tilgjengelige også i Østerdalen: NRK 1, NRK 2, NRK 3/NRK Super.
Radiokanaler: NRK P1, P2, P3, NRK MP3, NRK Gull, NRK Super, NRK Alltid Klassisk, NRK Alltid Nyheter, NRK Sami, NRK Stortinget, NRK Jazz, NRK Folkemusikk.

De analoge signalene blir slukket 1.desember i Troms. Det er planlagt 88 skyggesendere i fylket.

Norges  Televisjon har ansvaret for å bygge ut og drifte det digitale bakkenettet. Bakkenettet dekker 98 prosent av alle faste hustander og bortimot 87 prosent av alle hytter.