Begrunnelse:

Torfinn Bang har en lang, aktiv og omfattende deltagelse innenfor kulturlivet i Bardu.

Han har vært aktiv innen revy, skuespill, korsang og er en markert ildsjel som med sin allsidighet og dyktighet har vært brukt i alle slags roller. Torfinn har også vært leder i UL Freidig (2005) og Bardu Korforening (2000 og 2014) og sittet i styret i begge foreningene i flere perioder.

Skuespill og revy har han spilt siden midten av 80 tallet og har værte leder av teatergruppa i UL Freidig. Av større oppsetninger Torfinn har vært med på er:

Hundremilsferden. Vi klarer oss så best vi kan i væra. Der fikk du. Bardu kirke 175 år.

Når Bardu kommune markerte 150 år, spilte Torfinn ordfører i det første formannskapsmøte i 1854, og han har også spilt Bjønn Erik på Strømsør fjellgård og lærer Ingebrigt Hasvold på Breidablikk skole ifbm. kulturminnedagen 2002 i regi av Bardu historielag på Bardu bygdetun.

Det har også blitt diverse kabareter i Bardu korforening hvor han i dag er mest aktiv innen sang. Torfinn har tidligere vært med i Bardu Mannsangforening og har hatt gjesteopptreden i Bardu Barokk.

I år har han spilt Hans Nilsen Hauge i forbindelse med Viken senter sitt 10 års jubileum og har også hatt rolle i reklamesnutt på TV2 for Viken senter. Torfinn var også statist i lag med flere av UL Freidig sine medlemmer når SV1 hadde filminnspilling på Strømsør.

Torfinn har også vært aktør og instruktør for barneteater.

Det har blitt betydelig antall dager og timer med dugnad og komitéarbeid. Et eksempel på dette er at Torfinn har vært 6 ganger i 17. mai - komiteen de siste årene.

Torfinn Bang er en verdig vinner av Bardu kommunes kulturpris 2016.