Kontainere til husholdningsavfall 
Bedrifter og besøkende fra andre kommuner som bruker kontainere som er satt ut i Bardu kommune (BK) gjør at det kommer mer avfall inn og dermed mer kostnader for behandling av avfallet . Dette gjør at husholdningsgebyret stiger. Bedrifter skal levere sitt avfall til et godkjent mottak og innbyggere fra andre kommuner skal benyttes sin egen kommunale system for avfallshåndtering.

Gratis levering på Avfallsmottaket/Deponi Steiland
Som betaler av renovasjonsavgift i BK kan hver husholdning levere gratis 300 kg husholdningsavfall, dvs. avfall som ikke skal kastes i kontainere som f.eks. møbler, tekstiler, mm. Bygningsavfall er ikke husholdningsavfall og dette må betales for.

Søppelsekker
Søppelsekker utleveres på Avfallsmottaket/Deponi Steiland tirsdager kl 09.00-14.00 eller torsdager kl 11.00–18.00. Det blir levert ut to ruller til hvert abonnement.

Avfallskvern
Har du problemer med kvernen så har vi på vår hjemmeside en selvhjelpsguide for problemer med avfallskvernen. Fungerer den ikke tar du kontakt med renovasjon så kan vi være behjelpelig med å skaffe ny kvern hvis garantitiden på 5 år er ute. Skulle du trenge ny vakuumbryter til avfallskvernen kan den kjøpes hos oss eller bestilles hos nibu.no.