I uke 17 får vi 138 vaksinedoser og det samme antallet doser kommer i uke 18. Noen av disse dosene brukes til dose 1 og noen til dose 2.

I uke 18 vaksinerer vi de som er født i 1956 og alle de som tilhører risikogruppe 5; dvs de personer som er i alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander (se listen over risikogrupper som er lagt ut tidligere).

Personer som er i risikogruppe 4, 5 og 6 med underliggende sykdom meldes til vaksinekoordinator fra den enkeltes fastlege. Hvis noen opplever å ikke få innkalling ber vi dere ta kontakt med egen fastlege.

Det er fortsatt vaksine fra Pfizer/BioNTech (mRNA-vaksine) som tilbys alle som skal vaksineres.

Når det gjelder vaksinering med dose 2 for de personer som har fått AstraZeneca vaksine, har det nå kommet en avklaring fra Regjeringen.

Til deg som har fått første dose av AstraZeneca-vaksinen

Regjeringen har 23. april 2021 besluttet å følge Folkehelseinstituttet sin anbefaling om at alle som har fått første dose med AstraZeneca-vaksine skal få tilbud om videre vaksinering med mRNAvaksine. Når tidspunktet for andre dose nærmer seg, vil du få informasjon fra de som skal vaksinere deg om tidspunkt og hvilken mRNA-vaksine du får tilbud om. Det er om lag 135 000 som har fått første dose av AstraZeneca-vaksinen i Norge. Beskyttelsen dere har fått etter første dose er god og varer i minst 12 uker.

FHI: Til deg som har tatt første dose av AstraZeneca

Dvs at det vil komme innkalling til 2. dose coronavaksine ca 12 uker etter man fikk AstraZenecavaksinen.