Bardu kommune kan med kommunens eierrådighet over vann- og avløpsnettet sette krav til innmåling av private stikkledninger som skal kobles til det kommunale ledningsnettet.

 

Ut fra forskrift og kommunens eierrådighet, settes følgende krav til registrering av private stikkledninger i Bardu kommune:

Ansvarlig foretak skal sørge for at det foreligger situasjonsplan som viser privat vann- og avløpsanlegg (slik det er bygd) så snart anlegget er ferdig. Situasjonsplanen med tilhørende innmåling av anlegget sendes til kommunen avdeling Kommunalteknikk. Innmålte data skal leveres digitalt i SOSI -format. Koordinater skal kodes med SOSI temakoder. Koordinater skal måles inn og leveres i koordinatsystemet: EUREF89 UTM sone 33. Høydereferanse er fra NN2000. Dersom mottatt dokumentasjon er tilfredsstillende, gis ferdigmelding av kommunalteknikk. Ferdigmelding gitt av vann- og avløpsmyndigheten vedlegges søknad om ferdigattest. Viser til «standard abonnentsvilkår – administrative bestemmelser» og «Retningslinjer for innmåling og dokumentasjon av VA anlegg i Bardu kommune».

 

Private ledninger som ikke er tilkoblet kommunens ledningsnett er også pliktig å måle inn sine ledninger iht. forskrift.

 

For innmåling høydegrunnlag og utstikking av stikkledninger (retning, lengdeprofil og kotehøyder

i kummer), må utførende ha følgende godkjenning: «Innmåling og utstikking, tiltaksklasse 1»

 

Vi minner om at plassering av vann- og avløpsanlegg, herunder stikkledninger, er søknadspliktig etter pbl. § 20-2, jf. § 20-1 første ledd bokstav a og b. Unntak er gjort for lokal drenering som ikke er tilknyttet overvanns- og avløpsnett, samt reparasjoner på vann- og avløpsanlegg ved rør- og ledningsbrudd (punktreparasjoner). Også utskifting av eksisterende ledninger er søknadspliktig.