I år er det 19 ulike turmål i Bardu fjelltrim:

Blåbergenden, Brudesløret, Gammelsetra, Gråhøgda, Holtet, Istindaksla,  Johaugen, Matberget, Orta, Rohkunborri nasjonalpark-Sørdalen, Rubbsnytten, Røddalshytta, Sjupynten,  Skardvatnet, Skjellhaugen, Stor-Ala, Storkletten, Strømsørstien og Tørrfurua. I tillegg er det mulighet for å registrere to gjesteturer fra andre kommuner i Midt-Troms.

 

Merking og registrering:

Startpunktene er merket med skilt og informasjonstavler med kart over turen og turbeskrivelse. Traseene er merket med røde trefliser i skogen, og rød maling på steiner eller varder over skoggrensen. På hvert turmål finner du både en kode og en stempelklemme. Dersom du deltar med klippekort stemples dette. Dersom du ønsker å registrere deg elektronisk legger du inn koden via mobiltelefonen eller på PC når du kommer hjem.

NB! På noen av turene kan det ligge snø lenge – dette gjelder spesielt de høyeste toppene og kodekort vil ikke bli lagt ut her før snøen er borte. Det kan derfor være lurt å sjekke her før du starter, da det oppdateres jevnlig på de ulike turmålene.

Pris: Kr 100,- pr. voksen person, og kr. 50,- for barn/ ungdom (født 2000 og senere).

Utsalgssteder: Domus Sport1 Bardu, Bardu sport, G-sport Bardu og Bardu kommune, avd. service.

 

Premiering og kriterier:

Voksne: 8 ulike turer kvalifiserer til fjelltrimkrus

Barn/ ungdom (født 2000 eller senere), pensjonister (født 1950 eller tidligere) og funksjonshemmede: 5 ulike turer kvalifiserer til fjelltrimkrus

Tor Gunnar Riise er vår lokale kunstner som dekorerer fjelltrimkrusene.

 

Hvordan gå fram for å få fjelltrimkrus:

Klippekort: Dette leveres med utfylt navn og adresse til Bardu kommune, avdeling service. Elektronisk registrering: Dersom du har registrert deg på nettsiden www.telltur.no og ønsker krus, betaler du kr. 100,- (voksen/honnør)/ 50,- (barn/ungdom) til avdeling service. Det vil bli foretatt en gjennomgang av nettregistreringen som dokumentasjon på 8 eller 5 gjennomførte turer.

Både klippekort og registrert elektronisk: Lever inn klippekortet som dokumentasjon på betaling, samt kryss av for elektronisk registrering på klippekortet.

Frist for innlevering/registrering/betaling: 2.oktober 2017

Det er planlagt utdeling av krus og kåring av årets fjelltrimbilde i kommunestyresalen i løpet av uke 47-49.

 

Årets fjelltrimbilde:

Vi oppfordrer alle som går tur om å sende inn gode bilder fra turene sine, gjerne med folk og/ eller dyr på vei til turmålet eller ved turmålet. Vinneren får bildet overrekt i ramme under premieutdelingen. Send digitale bilder til postmottak@bardu.kommune.no. Merk: fjelltrimbilde.

 

Istindgubbediplom:

Istind er ikke eget turmål, men dersom du ønsker diplom må dato for bestigning dokumenteres og sendes til postmottak@bardu.kommune.no

 

Annet:

Dersom du har merknader i forbindelse med Bardu fjelltrim, setter vi pris på om du sender dette til: postmottak@bardu.kommune.no merk med Bardu fjelltrim

Ved å registrere dere elektronisk på www.telltur.no er dere også med i trekningen av fine premier fra Midt- Troms friluftsråd!