En etterlengtet juleferie står snart for dør. Vi gleder oss til å treffe slekt og venner og det er viktig å kunne gjennomføre dette på en trygg smittevernmessig måte. Regjeringen fraråder nå unødvendige reiser innenlands. Men de viktigste reisene, som å reise hjem til jul, kan være en nødvendig reise for den enkelte.

Dersom du reiser fra et område med høy smitte til et område med lav smitte bør du ta forhåndsregler i 10 dager etter ankomst. Råd om julereiser, julefeiring og julehandel kan du lese om på helsenorge.no. Her finner du også informasjon om feiringer og sammenkomster. Det kan være lurt å finne alternativ til juleselskaper og julebord.​

Hjem til jul pakke

Folkehelseinstituttet anbefaler følgende forholdsregler i 10 dager etter reiser i Norge fra et område med mye smitte til et område med lite smitte:  

  • Redusere antall kontakter. 
  • Hold 2 meters avstand til personer i risikogruppen.  
  • Vær særlig nøye med hånd- og hostehygiene.  
  • Vær særlig oppmerksom på symptomer.
  • Ha lav terskel for å teste deg hvis du får symptomer eller tror du kan har vært utsatt for smitte. 

Bardu kommune ønsker å forebygge smitte i julen. Vi oppfordrer til å følge nasjonale råd. I tillegg har vi god testkapasitet i Bardu, og alle som ønsker kan henvende seg til vår koronatesttelefon. Informasjon om testing i Bardu finner du her. FHI ber også folk ha en plan for hvor de kan isolere seg eller gå i karantene, dersom det skulle bli aktuelt i løpet av jula.

Vi har også en koronaside med oppdateringer og lokale tiltak i Bardu kommune. Siden finner du her.

 

Vi ønsker alle en fin julefeiring. Ta hensyn og ta vare på hverandre.

 

Hilsen Bardu kommune