Oversikt over nasjonale tiltak

Her er oversikt over nasjonale tiltak, som gjelder for hele landet fra 9. september. Områdene som har svært strenge tiltak lokalt vil fortsatt beholde disse tiltakene.

regjeringen.no -oversikt over nasjonale tiltak

helsenorge.no -Oversikt over regler og anbefalinger

Koronavirus -svar på de vanligste spørsmålene

Helsedirektoratet -Vi svarer befolkningen om nasjonale råd

•Den nasjonale informasjonstelefonen mottar mange henvendelser hver dag om spørsmål knyttet til smitte, symptomer, karantene, koronasertifikat osv. 
•På Helsenorge.no finner du oppdatert informasjon: Koronavirus - helsenorge.no
•På FHI.no finner du oppdatert informasjon om viruset, koronavaksine, influensavaksine og RS-viruset: Folkehelseinstituttet – FHI

Innfører nedjustert TISK i kommunene

Regjeringen har besluttet å innføre nedjustert TISK i kommunene fra 27. september. Når det blir aktuelt å gå over til "En normal hverdag med økt beredskap", vil nedjustert TISK opprettholdes i en overgangsperiode på om lag fire uker.

Les mer på regjeringen.no her.

Innholdet i

Regjeringen kommer nå med flere detaljer om hva "En normal hverdag med økt beredskap" innebærer. Når det etter hvert blir aktuelt å gå videre til "En normal hverdag med økt beredskap" vil befolkningen i svært liten grad påvirkes av pandemien i hverdagen. Regjeringen vil komme tilbake til når vi kan gå videre til "En normal hverdag med økt beredskap".

Les mer på regjeringen.no  her.

Faglig grunnlag til Helse- og omsorgsdepartementet (covid-19)

Oversikt over faglige vurderinger og anbefalinger om covid-19 til Helse- og omsorgsdepartementet fra Helsedirektoratet i samarbeid med Folkehelseinstituttet.

Les mer på helsedirektoratet.no her.

Plan for gradvis gjenåpning

Med økende vaksinasjon er det behov for en overordnet plan for lettelser i de nasjonale smitteverntiltakene, og en gradvis gjenåpning av samfunnet.

Her finner du en plan for de fire trinnene i gjenåpningen.

regjeringen.no -Plan for gradvis gjenåpning

Helsenorge om koronavirus

Her finner du informasjon om korona. Du kan også bruke chatten nederst på siden for å få svar på det du lurer på. Dersom du ikke får svar på spørsmålene dine, kan du ringe informasjonstelefonen på 815 55 015.