Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A
31. jan. 2021 kl. 21:45

Koronavaksine

Les mer

Fylkesmannens varsel om ekstremværet «Ole» for lørdag 7.februar - oppdatert pr 6. februar

Det er ikke store endringer ift tidligere varsel. For mer informasjon om det kommende ekstremværet «Ole» viser vi til Meteorologisk institutt sine nettsider, følg evt. linken http://www.met.no/Meteorologi/A_varsle_varet/Varsling_av_farlig_var/ 

Det er viktig å sikre løse gjenstander og byggeplasser bør sikres. Det er også meldt om betydelig snøskredfare i Bardu (faregrad 3). For mer informasjon se http://varsom.no/Snoskred/Bardu/. Krevende forhold i fjellet pga. svært kraftig vind. Turer i høyfjellet anbefales ikke.

Under følger varslet for Troms oppdatert kl 11.57 fredag formiddag:

Beskrivelse av værsituasjonen:
Lørdag ventes et lavtrykk i Norskehavet å gi svært kraftig vind fra nordvest. Sentrum av lavtrykket ventes å treffe Troms. Sterkest vind ventes i Salten, Lofoten, Vesterålen og Troms, hvor det kan komme perioder med nordvestlig og nordlig orkan 33 m/s. I Trøndelag viser prognosene nær ekstreme verdier for vind og vindkast, med størst sannsynlighet for ekstreme verdier i nord. Lavtrykket beveger seg videre østover, og natt til søndag avtar vinden.

Troms
Lørdag morgen økning til vestlig full storm 25 m/s, med vindkast på 30-40 m/s, lørdag formiddag forbigående minking. Lørdag ettermiddag rask økning til nordlig sterk storm 30 m/s og perioder med orkan 33 m/s. Det blir også høye bølger inn mot kysten, og i kombinasjon med flo kan dette gi lokale oversvømmelser i kyst og fjordstrøk. Signifikant bølgehøyde vil komme opp i 10-12 m, med enkeltbølger opp mot 18-20 m.

Publisert