Bøker er…

 

Bøker er farlige. De kan gi deg nye tanker, nye meninger og opplevelser som forandrer deg. Bøker har blitt brent, forbudt, ødelagt. Forfattere er blitt hengt, skutt eller har endt sitt liv i fengsel. Autoritære regimer har forstått bøkenes makt – til å forandre menneskesinnet – til å inspirere til opprør.

         Bøker er vakre. De kan vise deg videre når du står fast. De kan la tanken din fly. Du kan glemme deg selv. Du kan leve deg inn i en annen verden, et annet sted, et annet liv. Bøker kan ha bilder, eller du kan skape dem selv når du leser. Kanskje blir de igjen i hodet ditt når du har lagt fra deg boken.

         Bøker er viktige. Du kan lære. Om mennesker. Om kjærlighet. Om hat. Om krig. Om blomster. Om rettferdighet. Om diktere. Om bokbål. Om stjernehimmelen. Om matematikk. Om livet.

 

Lev! Les! oppfordrer Åsne Seierstad.

 

 

Verdens bokdag bygger på en gammel tradisjon fra Barcelona, og i 1995 bestemte UNESCO at 23. april skal være Verdens bokdag.

 

I Bardu markeres dagen på biblioteket med roser, kaffe og småkaker, på skolene med temadager omkring ”Åpenhet og innlevelse” som er tema for årets bokdag. Les i nettutgaven av Nye Troms om Bardu ungdomsskoles markering av dagen.

 

”Jeg har lett etter lykken overalt, men jeg har ikke funnet den noe annet sted enn i en liten krok med en liten bok.” Det var en desillusjonert Thomas à Kempis som uttalte dette på 1400 tallet.

 

 Dette gjelder for mange også i dag. Les bøker og opplev daglige lykkestunder!

 

Si du har sett det på Bardu kommunes nettside