I tillegg vil naboer til feltet oppleve både støy fra maskiner og rystelser fra sprengningsarbeider. Til sommeren må det også påregnes noe støvplager. Seterveien vil også bli stengt i kortere perioder ved Seterveien Barnehage. Bardu kommune vil i samarbeid med entreprenør etterstrebe at ulempene i utbyggingsperioden skal bli minst mulig for både naboer og publikum som ferdes i område.


Sprengningsarbeider blir varslet med bruk av sirene. Det er viktig at naboer og publikum er spesielt oppmerksom på varslingen som foretas før sprenging. Rystelser som blir forårsaket av sprenging blir registrert med måler for å sikre at krav i Norsk standard blir fulgt. I tillegg dokumenterer entreprenøren grunnmurer med å ta bilder av disse før sprenging foretas i det nærliggende område.

Det er generelt ikke tillatt å oppholde seg i anleggsområde.  Skiløpere/turgåere som bruker løypenettet fra Vannbassenget og ut i Lysløypa må ikke bevege seg inn i område ved Øverjordet hvor det tidligere var stier/skiløyper ned i mot boligfeltet.

Spørsmål verdrørende utbyggingen rettes til Avd. plan- og utvikling.