Tusenårsøya  TusenKomiteen
Tusenårssteinene: plassert på ei seng av kuppulstein med rennende vann over og  vannrørene i bakgrunn. Tusenårskomiteen: Fra venstre Gerd Kristin Aarhaug, Bengt Eggen (leder) og Evy Fredly.

Tusenårstedet i Bardu består av Kirkeparken, Bardu kirke og Elveparken. Opprinnelig kom det inn forslag om nedleggelse av tusenårsstein fra Audun Movinkel. Tusenårssteinene skal symbolisere historie, kontinuitet og styrke. "Tusen år er lang tid i menneskets historie, men i evigheten er tusen år som en dag i går".

Tusenårskomiteen bestående av Bengt Eggen (leder), Evy Fredly og Gerd Kristin Aarhaug ble valgt av OMS-utvalget 5.12. 2005 sak nr. 57/05 med følgende mandat: Hovedutvalget for omsorg og oppvekst velger følgende komite for å få på plass/sluttføre markeringen av Bardu kommunes tusenårssted.

Tusenårsstedet er utformet etter ide og skisse fra Evy Fredly og tusenårskomiteen forøvrig. Tusenårssteinene er plassert på en seng av kuppulstein med rennende vann over og med de fire vannrørene. Området rundt steinene er opparbeidet som en naturlig møteplass for alle.  

Ordfører Oddvar Bjørnsen poengterte i sin tale at dette er en spennede utforming med elementer fra bardubygda. De to tusenårssteinene og kuppulsteinene symboliserer det sterke og solide bygdesamfunnet. De fire vannsylindrene symboliserer de fire dalene i bygda med vassdragene og kraftkommunen. Jorda symboliserer det sterke jordbruket i Bardu.

Tusenårskomiteen oppfordrer bardudølene om å ta med sin egen lille stein og legge i steinbeddet.

Se Bardu kommunes egne bilder her.