Bjørn  250Alle fikk først en omvisning i parken. Det var mange flotte dyr å se; jerv, bjørn, moskus, ulv, fjellrev, gaupe og hjort var noen av dyrene som viste seg. Grevlingen, som nesten aldri er å se, var i dag nysgjerrig nok til å vie publikum oppmerksomhet.
Tautrekking  250[ 1]
Etter omvisningen var det tautrekkingskonkurranse.
Der var det ivrige deltagere. Konkurransen gikk fredelig for seg uten noen skader, og alle så ut til å trives. I hver omgang av konkurransen var det 2-3 kamper for hvert av lagene som var med. De som vant tautrekkingen på herresiden var Pioner fra Lenvik kommune, og i dameklassen vant Saltdalen.

Etter konkurransen var det tid for mat. Funksjonærene serverte nydelige hamburgere og pølser med tilbehør. Til drikke var det brus i de fleste valører. Det virket som at alle likte maten, og etter at den var fortært og brusen drukket, dro hele følget tilbake til Setermoen i busser.

Alle var enige om at det hadde vært en fin dag, blant annet Christian Rognli, en 16 år gammel gutt fra Nedre Bardu. Han hadde arbeidet i Polar Zoo før, under Operasjon Dagverk. Hans favorittdyr der var nok ulvene og bjørnene, som også var populære hos de andre besøkende.

Dagen i Polar Zoo var en suksess, og muligens blant de morsomste seks timene som Sommeridrettslekenes deltakere hadde hatt.