Prisutdeling:
Ungdommens motivasjonspris skal deles ut av ordfører Arne Nysted ved møte i Bardu kommunestyre onsdag 12. desember 2012 kl. 12.00. Ungdommens motivasjonspris består av en gavesjekk à kr 2.500,- og innrammet diplom.

Priskomiteen har følgende begrunnelse:

Stine Maren Steien, 16 år
Stine Maren Steien har vært elev på piano i Bardu kulturskole siden januar 2002. I tillegg til piano spiller hun også cello i kulturskolens strykeorkester, hun har sunget i ungdomsgruppa «No Offence» og spilt og sunget i kulturskolebandet «The Bandbuddies».
Stine Maren utmerket seg tidlig som et stort musikktalent. Som 9-åring deltok hun for første gang på UKM. Hun ble da valgt ut av juryen til å være en av de som representerte Bardu i fylkesmønstringen. Etter det har hun deltatt på UKM hvert år og hun har alltid blitt sendt videre til fylkesmønstringen. Hun har til sammen representert Bardu åtte ganger.
I tillegg til at hun har deltatt med sine innslag på UKM, har hun de siste årene akkompagnert og koret til flere av de andre deltakerne.
Stine Maren har deltatt i Ungdommens musikkmesterskap på piano fire ganger. Dette er en konkurranse innen klassisk musikk hvor en jury bestående av profesjonelle musikere bedømmer spillingen. Her har hun tre ganger blitt kvalifisert til landsfinalen i Oslo. Der har hun to ganger fått 3.plass-diplom og en gang 2.plass-diplom. Tilbakemeldingene fra dommerne har vært veldig bra.
Hun har også deltatt i Midgardkonkurransen (Horten) i klassen 16 – 19 år (eldste klasse). Her deles det bare ut 1.pris så hun fikk ingen pris men svært fin tilbakemelding.
Stine Maren har de siste to årene i tillegg til å spille klassisk musikk begynt å synge og også lage egne sanger. Hun er en allsidig musiker som er svært aktiv i musikkmiljøet i Bardu.
Stine Maren er medlem av Bardu idrettslag. Hun har drevet aktivt med ski (langrenn) og skiskyting i mange år.

 

Stine Maren Steien  2012  234px

Vetle Holkestad Bertheussen, 20 år,
Vetle har bidratt positivt og er en god motivator for andre barn og ungdom. Han har vært med i 4H fra han var 10 år og forrige år satt han også som rådgiver. Han har spilt fotball og håndball siden han var liten.
Han har bidratt positivt med sin væremåte, motivasjon og inkludering. I år trener han G12 i håndball og stiller opp for andre lag ved behov.
Vetle har vært elev ved musikkskolen og deltatt på UKM flere ganger. Han har engasjert seg som frivillig bøssebærer i mange år. Dette året hadde han ansvar for egen rode. I tillegg får han tid til å jobbe med barn og ungdom på fritiden på Eggen gård og trives godt med det. Han er virkelig en god ambassadør for barn og ungdom og en god kandidat for denne prisen.

 

Vetle Holkestad Bertheussen  234px

Tidligere prisvinnere:
2002: Elise Strømseng og Christoffer Eggen.
2003: Sven-Are Paulsen og Markus Skoglund Indal
2004: Britt og Marianne Paulsen / Kaja og Nora Turner
2005: Vanja Poppe Skipenes og Torbjørn Køhl
2006: Jeanett Alstad og Tonje Walle Moberg
2007:  Åselinn Krane Heimdal og Tonje Helen Gundersen
2008:  Håvar Uhre Halvorsen og Joachim Holm Strømseth
2009:  Hanne Hovde Østvik og Kristian Hovde
2010: Hanne Linaker og Grigory Solomatov
2011:  Guro Bell Pedersen og Alexander Engvoll Svendsen