Ungdommens motivasjonspris ble delt ut av ordfører Arne Nysted ved møte i Bardu kommunestyre onsdag 14. desember 2011.
Ungdommens motivasjonspris består av to gavesjekker à kr 2.500,- og innrammet diplom.
Priskomiteen har følgende begrunnelse:

UMP 2011 Guro Bell Pedersen1 400px
Guro Bell Pedersen og ordfører Arne Nysted

Guro Bell Pedersen

Guro Bell Pedersen, 16 år har vært aktiv i flere av gruppene i Bardu IL så som turn, håndball og fotball. I tillegg har hun vært aktiv alpinist i mange år og har deltatt i konkurranser både nasjonalt og internasjonalt. 

Guro har vært en aktiv spiller i fotballgruppa i Bardu IL, først på jentelag og da de ikke lenger kunne stille lag, begynte hun å trene og spille sammen med guttene. Hun fikk en tøff behandling på banen, men sto ikke til side for noen av guttene. Da det ikke lenger var tilbud til henne i bygda, søkte hun utfordringer i nye klubber. Guro er fotballgruppas eneste kvinnelige klubbdommer og er en dyktig dommer. Hun er med på å vise andre jenter at de har mange muligheter.

I håndball er Guro en av spillerne som har blåst liv i damelaget. Hun har tidligere både trent med og spilt på guttelag, også i håndball. Hun har ved behov påtatt seg lederansvar for aldersbestemte lag og vært en samlende, positiv og inkluderende leder. Guro har aldri gitt opp idretten selv om Bardu IL ikke alltid har hatt tilbud for jenter i hennes aldersgruppe. Hun er et flott forbilde og en inspirasjon for jenter og søker stadig nye utfordringer.

UMP 2011 Alexander Engvoll Svendsen 400 px
Alexander Engvoll Svendsen

Alexander Engvoll Svendsen

Alexander Engvoll Svendsen, 16 år, har vært en aktiv utøver i fotballgruppa i Bardu IL i mange år, de siste årene også som klubbdommer og trener. Han har også hatt trenerverv i håndballgruppa, Bardu IL. Han spiller for tiden for Bodø HK.

Som trener har Alexander vist stort initiativ og engasjement og skapt et godt treningsmiljø for de unge spillerne både sportslig og sosialt. Han har vært og er en inspirasjon for mange unge spillere.

Som dommer har han vist faglig dyktighet, trygghet og en flott evne til å instruere spillerne under kamp. Han har gitt spillerne, hjemmelag som bortelag, rettledning og forklart hvorfor han dømte som han gjorde.

Han har vært en samlende spiller for sin aldersgruppe og bidratt til humør og idrettsglede. Han er allsidig innen idrett og trening med gode ferdigheter innen fotball og håndball. Fotballgruppa synes det er flott å ha slike ungdommer i gruppa som bidrar på flere felt, er inkluderende og viser engasjement.

Tidligere prisvinnere:
2002: Elise Strømseng og Christoffer Eggen.
2003: Sven-Are Paulsen og Markus Skoglund Indal
2004: Britt og Marianne Paulsen / Kaja og Nora Turner
2005: Vanja Poppe Skipenes og Torbjørn Køhl
2006: Jeanett Alstad og Tonje Walle Moberg
2007:  Åselinn Krane Heimdal og Tonje Helen Gundersen
2008:  Håvar Uhre Halvorsen og Joachim Holm Strømseth
2009:  Hanne Hovde Østvik og Kristian Hovde
2010: Hanne Linaker og Grigory Solomatov