espen robertsen setermoen_265x300
Prosjektdirektør Espen Robertsen i Forsvarsbygg Utbyggingsprosjektet indre Troms skal finne ut hva Forsvaret sparer på å samle all aktivitet på Setermoen ett sted. Her avbildet med en modell av Setermoen leir.

I dag er den militære virksomheten på Setermoen spredt på en rekke mindre leire i det som før het Setermoen garnison. Ledelsen i Forsvaret mener arbeidet på Setermoen kan gjøres mer rasjonelt hvis aktiviteten samles, og har derfor bedt Utbyggingsprosjektet beregne hvordan det kan gjøres, hva det vil koste og hva Forsvaret vil spare på en rasjonalisering.

-Vi vet at det vil være meget lønnsomt for Forsvaret å forlate dagens spredte struktur på Setermoen til fordel for en kompakt og integrert leir for alle våpengrener, sier prosjektdirektør Espen Robertsen i Forsvarsbygg Utbyggingsprosjektet indre Troms. -Nå har vi fått beskjed om å presentere en plan for hvordan dette kan gjøres. Dette er en oppfølging av Stortingets vedtak om at Forsvaret skal redusere både på driftsutgiftene og arealbruken, sier han.

Investeringer

En full omlegging av leirstrukturen på Setermoen er foreløpig anslått til rundt 800 millioner kroner. -Da vil Forsvaret ha et skolesenter etter mønster av en moderne høyskole til sin utdanning av soldater og befal. Men ingenting er avgjort foreløpig. Vi utreder løsningene, og så blir det opp til bevilgnede myndigheter om dette blir prioritert, sier Robertsen.

Arkitektkonkurransen lyses ut i disse dager, og vinneren kåres i april neste år. Utredningen fra Forsvarsbygg utbyggingsprosjektet vil være ferdig høsten 2003.