bn
Fra venstre leder av plan-teknisk utvalg Arne Nysted, ordfører Oddvar Bjørnsen, fylkesråd for næring Irene Lange Nordahl, Sigbjørn Sørensen fra Polar Zoo og foran fylkesråd for kultur, helse og miljø Marian Rapp

Bardu kommune er prosjekteier og får nå støtte fra Troms fylkeskommune til åutvikle et forprosjekt som skal definere innholdet i et driftskonsept og en forretningsplan for parken. "Barnas nasjonalpark" skal være et sted der barn og unge kan leke og lære å bruke naturen og nyte de opplevelser som naturen kan gi. "Barnas nasjonalpark" er tenkt lokalisert i tilknytting til Polar Zoo og skal knyttes opp mot den foreslåtte nasjonalparken i Bardu som er under utredning.

- "Barnas nasjonalpark" vil være en utviklings- og læringsarena for barn og unge om natur og kultur og om hvordan man kan bruke og ta vare på den, sier fylkesråd for kultur, helse og miljø Mariam Rapp (Krf). - Fokus i parken er også retta mot de helsemessige fordelene ved å bevege seg i og bruke naturen, et viktig poeng for Troms som fyrtårnsfylke i folkehelse, sier Rapp.

Satser på reiseliv
Reiseliv er et av fylkeskommunens viktigste satsningsområder innenfor næringsutvikling. - Vi ønsker med dette prosjektet også å styrke vår satsing på utvikling av en livskraftig natur- og opplevelsesbasert reiselivsnæring i Troms, og utnytte regionens fortrinn, sier Nordahl.

Prosjektet er et viktig bidrag i målsetningen om at vi de nærmeste årene skal skape 5.000 nye arbeidsplasser i reiselivet i Nord-Norge.