Jan Kato Utby  100dpiProsjektleder for sommeridettslekene i 2005, Jan-Kato Utby fra Bardu kommune, har jobbet med arrangementet siden juni i fjor, selv om han ikke formelt ble ansatt som prosjketleder før 1. januar i år. Under lekene i Bodø i 2004 var han observatør sammen med Bente og Ole Kroken. Ordfører Oddvar Bjørnsen var også med og overtok stafettpinnen fra Bodø, som på fredag skal overleveres til neste års arrangør, Gol kommune.

- Her på friidrettsbanen ved Barduhallen er det i år også lagt nytt grusdekke, kan Jan-Kato fortelle. Videre sier han, - Bardu idrettslag er med som teknisk arrangør og har blant annet hjulpet med å finne folk til å stille i alle komitene som trengs til et slikt arrangement.

Jan-Kato synes at arrangementet har gått veldig bra hittil. Åpningssermonien på tirsdag mener han var både høytidelig og fin. Matserveringa har nå på onsdag gått helt fint, selv om det var litt innkjøringsproblemer på tirsdagen. - Jeg mener at vi også har fått til gode løsninger på forlegning av folk og transport, sier Utby.

Det sportslige har så langt gått bra, bortsett fra litt skrubbsår og overtråkk. Underholdningen på tirsdag var bra med musikk og dans, selv om ikke absolutt alt gikk an å danse til. I går kveld derimot var det fullt på dansegulvet hele tida til flott musikk av Blinklys fra Tromsø.

- I tillegg til de sportselige aktivitetene, har vi også lagt stor vekt på frie aktiviteter. Det er gokart, buskyting, kassestabling, taubane, natursti, bilsimulator, bowling og besøk på Troms forsvarsmuseum. - På torsdag ettermiddag er det tur til Polar Zoo, og dette er en gave fra arrangørene til deltagere og ledere, avslutter Jan-Kato før han haster videre for å følge opp at ting går etter planen.