Ernst  Frivilligprisen deles ut av FRISAM (Frivillighetens samarbeidsorgan) torsdag 5. desember 2002 i Oslo Domkirke.

Bardu kommune inviterte Ernst Hansen på marsipankake og kaffe og ønsker han lykke til videre.

Fylkeskommunen skriver i sin begrunnelse: Ernst Hansen har siden 1968 vært engasjert i frivillig arbeid spesielt innen idrett i Bardu Idrettslag, men også i andre lag og foreninger i Bardu. Han har blant annet vært leder i Bardu IL i 18 år og er fortsatt leder. Han har vært nestleder i Bardu IL i 2 år og styremedlem i 2 år. I tillegg har han vært leder av hovedkomiteen for NNM på Ski i 1977 og 2002, leder av hovedkomiteen for NM jr. på ski i 1980 og leder av hovedkomiteen for World Cup –B i kombinert i 2001. Han har vært fotballdommer i 10 år og cup-general i Bardu Cup i fotball i flere år. Har har i 4 har hatt verv i Styret for Troms Idrettskrets og medlem av Reistadutvalget i to perioder. I år 2000 fikk Ernst Hansen Kongens fortjenestemedalje i sølv.

I tillegg har Ernst Hansen vært ansvarlig for utbygging av nærmiljøanlegg ved Storlømyra; balløkke, skileikanlegg, skiskytterbanen og dagens prosjekt med stadionbygget. Han har vært sentral i anleggsutbygginga vedr. Barduhallen, lysløypa, Åsbakken og Mobakken. Ordfører og leder avd.kultur fremmet forslag på Ernst Hansen som en initiativrik og engasjert ildsjel og en god kandidat til årets "frivilligpris".

Frivilligprisen består av et kunstverk og et diplom.

Formålsparagrafen for "Frivilligprisen":

"Frivilligprisen" skal gis til en initiativrik person som med sine ideer har bedret trivsel og livskvalitet for andre. Med sine ideer og sitt pågangsmot har han/hun bidratt til et mer åpent, aktivt og trygt samfunn.